Emlékdoboz a baba első évéből

január 29, 2015 8:28 de. | Közzétette | 1 Hozzászólás

Régóta gyűjtögettem kicsi fiam első emlékeit várva az ihletet. Albumba mégsem tehettem, hisz ezek háromdimenziós dolgok. Viszont mindenképpen fényképet, gondolatokat szántam a kis ruhácskákhoz, játékokhoz. De mégis hogyan, hogy ne legyen kusza? Ekkor jött a gumis, címkés megoldás ötlete. Lássuk a megvalósítást!

Baba emlékdoboz

A doboz egy sima cipősdoboz, amit akrilspray-vel fehérre festettem. Utólag inkább meghagytam volna barnának, mert rengeteg festék kellett és még több idő a száradásra. A díszítést rajta a Sizzix kezdőkészlettel készítettem el. Csak a készlet vágókéseit használtam. Az anyagfajtákkal a változatosságra, a színekkel pedig az egységre és puhaságra törekedtem. Nekem tetszik a végeredmény, hisz valami egyszerűt szerettem volna.
Baba emlékdoboz díszítése Sizzix kezdőkészlettel
A címkékhez rövidáru boltban gömbölyű kalapgumit vettem. Kb. 50 Ft egy méter és rengeteg színből lehet választani! Az alaphoz kraft kartont és Silhouette vágógépet használtam. Szimpla és dupla verziót is készítettem, hogy több fényképet vagy kommentet használhassak. (A studio vágófile-t innen tudod letölteni.)
címkék baba emlékdobozhoz
A címkéket úgy találtam ki, hogy Sizzixesek és elvetemültebb ollóval rendelkezők se maradjanak ki a jóból. Készítettem egy A4 méretű pdf-et. Ezt kinyomtatva sablonnak tudod használni. Sizzix vágókésnek pedig ezt ajánlom:
65989kh1
A címkék 5 x 10 cm-esek, a fotókat ennek megfelelően hivattam elő. Egy 10 x 15 cm-es méretre 3 db fért rá. A kivágott alapra ráragsztottam egy fotót és körbevágtam. (Most már ezt sem így csinálnám. Hamarosan megmutatom, hogyan.) Aztán belefűztem a kalapgumit, majd ráírtam gondolataimat. Ha szeretnéd csipboarddal, pecsételéssel vagy akár dekortapasszal tovább is csinosíthatod.
baba emlékdoboz tartalma

Igazán szép és értékes babaemlék készült, mely tele van szeretettel és az időt igyekszik konzerválni. Ha tetszett ez az ötlet, bátran valósítsd meg! Ez lesz gyermeked öröksége.

baba emlékdoboz egy játéka címkével
baba emlékdoboz egy játéka címkével

1 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.