_DSC0181

Karikás minialbum… másképp

július 27, 2015 9:51 de. | Közzétette | Hozzászólás

Az idei nyár egyik slágere a mini, azaz 6″x4″-es Sn@p! album. Én is a rabja lettem! A múlt héten Tamcsi mutatta be, hogyan készíts gyűrűs minialbumot. Most én ugyanezt albumkarikával teszem, de a megszokottól kicsit eltérően. Így:

_DSC0177

Megadom hozzá a méreteket is, hogy Te is könnyen elkészíthesd.

Hozzávalók:

  • 2 db 20×12 cm-es és 1 db 4×12 cm-es, 2 mm vastag szürkelemez vagy sörkarton
  • 19x15cm-es könyvkötészeti vászon vagy valamilyen erős, rugalmas anyag a gerincre
  • 44×11 cm-es vastagabb kreatívpapír
  • 2 db színes albumkarika (35 mm külső átmérőjű)
  • lyukasztó és szegecselő eszköz

Így készült:

A két nagyobb szürkelemez egyik oldalát bevontam vékonyabb scrapbook-papírral. Ez lesz a külső borító.

karikasalbum_boritokbevonva

A gerinchez könyvkötészeti vásznat szoktam hasznáni. Erre esküszöm és van is itthon. Rengeteg színben lehet kapni és nem is drága. Ez egy olyan anyag, aminek az egyik oldala papír, a másik pedig vékony vászon. A papíros oldalát könnyen és szépen lehet ragasztani (media glue, expressz glue, mulit medium matte) és a szövet rugalmas, nem szakad el.

Szóval az anyagom közepére ragasztottam a 4×12 cm-es lemezt, majd mellé kétoldalra a már bevont nagyokat, papíros oldalával lefelé. Ezzel majdnem kész az albumalap.

karikasalbum_gerincragasztas

A levágott kreatív papírral bevontam az alap belsejét. A hajtásoknál figyeltem, hogy jól összeragadjon az anyag. Most már csak egy kis prés alatt (újságok pl.) hagytam jól megszáradni.

karikasalbum_belseje

És a lényeg: a lyukak! 🙂

Az albumhoz színes karikát használtam, ennek külső átmérője 35 mm, a belső 30 mm. Ennek a karikának a méretéhez igazítottam a lyukak egymástól való távolságát. Ha neked másmilyen van, előtte teszteld le, hogy biztos jó legyen.

A gerincre elkészítettem a lyukakat (3/16″), amelyeket utána szegecseltem. Vízszintesen a lyukak külső széle 34 mm-re volt egymástól, függőlegesen pedig 85 mm-re. Így a tasakok pont beleférnek az albumba.

DSC_0306

Utolsó lépésként behelyeztem a karikákat és gyönyörködtem a művemben!

És egy kis ráadás!
Sikerélményemen felbuzdulva egy régi könyvet is átalakítottam ilyen karikás albummá. Ez még nincs teljesen kész, ajándék lesz. Ha kiváncsi vagy rá, mi lett belőle, nézz vissza később!

_DSC0175

_DSC0176

_DSC0172

 

 

Remélem, sikerült kedvet csinálnom és kipróbálod! Vidám alkotást!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.