Így vágd a fotódat méretre

október 7, 2015 11:20 de. | Közzétette | Hozzászólás

Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de nekem sokszor meggyűlik a bajom a fotók méretre vágásával. Főleg mióta mindenféle, nekünk idegen méretben kell gondolkozni, például insta album készítésénél. Ismerős, ugye? Persze van, amikor van idő szerkeszteni és a megfelelő méretben előhívatni, de máskor marad a vagdosás. Én már jártam úgy, hogy egyik oldalról túl sokat vágtam le, a másik oldalon pedig lehetett volna még kurtítani, így az egész fotó kompozíció nagyon csálé lett.

Múltkoriban láttam, hogy a Simple Stories piacra dobott egy Photo Crops nevű dolgot. Ez adta az ötletet az otthoni DIY kivitelezésre, nem utolsó sorban fillérekből megvan és ha elhasználódik, bármikor újra tudjuk “gyártani”.

Simple Stories Sn@p! Photo Crops

 

Készítettem egy segédletet, amit mentés után egyszerűen csak ki kell nyomtatni egy A4-es pauszpapírra, felvágni és már lehet is használni. Itt tudod letölteni. A nyomtatásnak van egy kis trükkje, mindig  valós méretben nyomtass! Erre nagyon figyelj, különben nem lesznek jók a méreteket. Nyomtatás után pedig egy vonalzóval ellenőrizd, hogy biztosan jók lettek a méretek. Ha segítségre van szükséged, kérdezz bátran a blogposzt alatt!

nyomtatás

Az enyém ilyen lett. Apró szegeccsel és Crop A Dile-al megerősítettem a lyukakat és karikára fűztem, így tartósabb is könnyebben tárolható és talán nem is fog elveszni.

corp a dile

DSC_0440

 

Címkék:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.