17

Én és a fuse-om…

január 19, 2016 5:12 du. | Közzétette | Hozzászólás

…az egy nagy szerelem. 🙂

Először is, aki nem tudja mi is az a Fuse, vagy mire jó, annak ajánlom figyelmébe Flóra cikkét és videóját a témában. 🙂

A Fuse-t azt hiszem legtöbben a “zsebek” leforrasztására használják, shaker box-ok létrehozására. De ezen kívül kézenfekvő az is, hogy saját tasakokat gyárthatunk vele. Egyfelől nyílván átalakíthatjuk vele a meglévő tasakjaink, azaz pl. egy fekvő 4*6″-es tasakból játszva készíthetünk két darab 3*4-es állót. A kész tasakokon kívül viszont vastagabb (100 mikron körüli) víztiszta genothermből (sima papír írószer boltokban beszerezhető) készíthetünk magunknak tasakokat saját elképzeléseink alapján is.

Én most 3 inspirációt hoztam nektek ehhez. Az első kettő elrendezését tekintve ugyanolyan, mindössze a négyzet alakú “zsebek mérete és száma más.

Az elsőt A/4-es genothermből készítettem, és 20 darab 5*5 centis fotó fér el mindkét oldalán (tehát összesen 40!). A tasakok könnyedén heggeszthetőek, csak arra kell figyelni, hogy lassan toljuk a fuse-t. A kis kúpos eszközzel a tasakokat ki is lehet vágni, de bevallom nekem körömvágó ollóval egyszerűbbnek bizonyult.

2 1

A másik tasakot 12″-es, osztatlan tasakból készítettem, majd levágtam kicsit az oldalából. Itt nagyobb “zsebeket” készítettem, 12 darabot összesen, és a Fuse Toolal egy kis shaker tasakot is készítettem középre 🙂

9

10

12

Az utolsó egy hagyományos elrendezés, de mivel az A/4-es tasak kisebb, mint 9*12″, ezért a zsebek sem a hagyományos 4*6″, illetve 3*4″ méretűek, hanem kisebbek kicsivel. De hát ki bánja? 🙂

13

15

Ha bármi kérdésetek merülne fel az eszközzel kapcsolatban, nyugodtan kérdezzetek tőlünk facebookos Pl csoportunkban! 🙂

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.