Project Life kalandozásaim 2. rész

január 20, 2016 4:16 du. | Közzétette | Hozzászólás

Körülbelül egy éve írtam meg Project Life kalandozásaim 1. részét, amiben bemutattam mi is a PL és mik a terveim 2015-re. Gondoltam itt az ideje beszámolni a tapasztalataimról.

Lapvédők:

Egy hétről egy oldalt készítettem. Ha volt valami extra esemény (ScrapTábor, Húsvét stb, akkor annak készült egy külön oldal). Ahogy már korábban is írtam, egy nagy csomag A design lapvédővel kezdtem. Ez nagyon jó döntésnek bizonyult, mert igazán megkönnyítette és gyorsította a munkámat. A kezdőknek mindenképpen ajánlom, hogy kezdetben ne variálják a tasakok elrendezését. Mellesleg még mindig nem fogyott el. 🙂

Kártyakészlet:

Egész évben egy core kártyakészlettel dolgoztam. A készletet szerettem a színei miatt és mert állandóan visszaköszönő motívumok vannak benne, ami segített az egységes oldalak kialakításában. Nem használtam semmilyen dekorációs elemet. Egyrészt így olcsóbb, gyorsabb és szerintem ezek a kártyák már nem is nagyon kívánnak extra díszítést. Az oldalaknál mindig a fotók színeit és hangulatát vettem figyelembe és ahhoz választottam a kártyákat.

Fényképek:

Három méretben nyomtattam a képeket: 10×15, 7,5×10 és 5×7,5. Ez még pont kényelmes tervezési szempontból, de lehetőségeket is rejtett magában. A képeket először mindig szerkesztettem, méretre vágtam és itthon nyomtattam a Canon Selphy nyomtatómon.

Ütemezés:

Nos, ezzel voltak problémák. Szinte soha nem sikerült leülni hetente PL-ezni. Kb. havonta egyszer vettem rá magam, hogy kinyomtassam a képeket és elkészítsem az oldalakat. Nyáron eléggé elcsúsztam és felhalmozódott nagyon sok hét, amit még mindig nem sikerült bepótolnom. Azt hiszem ennek több oka is van. Részben, mert elment a kedvem. Már nem tetszik a kártyakészlet, nem tetszik az egész koncepció. Nincsenek új impulzusok, amik motiválnának. Sokáig vívódtam mit is csináljak. Befejezzem-e a régi készlettel vagy már új stílusban csináljam (de akkor felemás lesz?!).

Tervek:

Elkezdtem az új évet, nem hagyom, hogy a bepótolandó hetek árnyékot vessenek erre az évre. 🙂 Új év, tiszta lap. Vettem új core kitet és kisebb value készleteket. Az idei albumhoz saját kártyákat is fogok készíteni és a legnagyobb változást a dekorálás fogja jelenteni és a fényképek különböző mérete. Szeretnék sokkal több teret adni a scrapbooknak a PL albumban is. Közben ahogy kedvem tartja a 2015-ös albumot is fogom pótolni. Szerintem nagyon fontos, hogy ne görcsöljünk rá. Ez nem a diplomamunka, aminek tökéletesnek kell lennie és időre el kell készülnie. Nyilván nagyon jó, ha naprakész, de ha nem…ne érezzük rosszul magunkat. 🙂 Ez az egész rólunk szól, emlékmegőrzésről és a kikapcsolódásról.

Jövőhéten bemutatom az új koncepciót és 2016 első három hetéről készült PL oldalt. Addig is néhány tavalyi kedvenc.

DSC_0150

DSC_0144

DSC_0141

DSC_0137

Címkék:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.