Világítós falmatrica házilag

március 24, 2016 10:46 de. | Közzétette | Hozzászólás

DSC_0396

Akinek van Silhouette vágógépe, az könnyen tud ilyen falmatricát készíteni. Ehhez nagy segítség, a Silhouette közelmúltban megjelentetett sötétben világító matricája. (Glow in the dark vinyl)

Glow in the dark vinyl

Elkészítése nagyon egyszerű: keresel/veszel/rajzolsz mintát. (Az általam kivágott studio file-okat innen tudod letölteni.) Majd a gyári beállításokkal (Bleed: 5, Speed: , Thickness: 33, duble cut) kivágod. Ha Cameo géped van, akkor a görgőket közelebb kell tenned egymáshoz, így:

Arra figyelj vágásnál, hogy a tekercs ne szoruljon össze, tekerd ki vágás előtt. Én ezt nem tettem meg, ezért megakadt az anyagom, egy kis selejtet gyártottam. 🙁

Vágás után a nem kívánt részeket kiszedtük. Ehhez jól jön két éles szem és némi türelem, nálunk ezt apa csinálta.

DSC_0377

A kisebb és egyszerűbb mintákat, mint pl. csillag, hold, csak leszedtük a hordozóanyagról és átragasztottuk a falra. A bonyolultabbakhoz transzferpapírt használtam. A felragasztás és a fotózás is igazi családi móka volt és nagy izgalom! Már megérte! (Világosban alig látszanak a matricák a falon, pedig ott vannak.)

DSC_0379

És egy kis játék! Ha zseblámpával közelről megvilágítod a matricát, intenzívebben fog világítani a sötétben. Mi is ezt tettük, láthatod a fotón is. Ez is jó szórakozás volt! (Így egy nagyobb felületre akár írni is lehet.)

DSC_0399

DSC_0398

Remélem, tetszett, és kipróbálod Te is ezt az anyagot! Igazán gyorsan egyedi dekorációt készíthetsz a gyerekszobába.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.