Silhouette Cameo3 – AutoBlade

október 21, 2016 8:57 de. | Közzétette | Hozzászólás

Silhouette cameo 3 autoblade

Az új, ősszel megjelent Cameo 3 egyik újdonságát mutatom be most. Igazi kényelmi funkció szerintem. Először néhány nagyon fontos információ, majd a videó jön.

Ez az új kés egy automatikusan állítódó normál vágókés. A normál alatt azt értem, hogy nem mélyvágó kés. Az automatikusan állítódó pedig azt jelenti, hogy ha ezt a késtípust választod ki vágóeszközként a Silhouette Studio programban, akkor a szoftveres beállításoknak megfelelően beállítja magát a kés. Azaz nem kell kivenned a tartóból és kézzel állítgatnod. Így nem fordulhat elő, hogy elfelejted átállítani a vágásmélységet. Velem már fordult elő régebben. (Ilyenkor vagy nem vágtam át az anyagot, vagy a vágóalátétem is elvágtam.)

Nagyon fontos, hogy ez a funkció a Cameo 3-nál és a Portrait 2-nél érhető el eddig, a kést nem kell külön megvásárolni, tartozékként a géppel együtt a dobozban van. És a kést a bal oldali fejbe kell helyezned, hogy ez a funkció működjön!

Ha ezt a funkciót használod, az eszközök közül az Automatic Blade-et kell kiválasztanod a programban és a vágandó anyagodnak megfelelő beállításokat használnod. Mutatom a képeken.

Silhouette cameo 3 autoblade

Silhouette cameo 3 autoblade

Ha ezt a késtípust állítod be, akkor vágás előtt a kés oldalt csattogni fog. Ekkor történik meg a beállítás. Mindez videón:

 

És még egy fontos információ. Ha valamiért mégsem szeretnéd így használni a kést, megteheted. Kézzel is be lehet állítani. Ehhez a kést helyezd a késállító kis eszközbe (amit a gép jobb első alsó részén levő eszköztartóban találsz) és fel-le nyomogatva benne tudod változtatni a késmélységet. Addig csináld, míg a piros vonal a neked megfelelő helyre kerül. Fontos, hogy ilyenkor ne az Automatic Blade-et válaszd az eszközök közül a programban, hanem a sima kést!

Remélem, tetszik ez az új funkció! Én imádom. Kellemes alkotást kívánok!

Még tobb videót a YouTube-csatornánkon találsz.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.