tomi9

Minimal mini

január 18, 2017 8:45 de. | Közzétette | 2 Hozzászólás

Születésnapra kellett kitalálnom valami egyszerű, nagyon letisztult ajándékot. Alapvetően fekete-fehérben. Néhány fotó – rólam. Hozzá egy-két frappáns komment. És tényleg semmi-de-semmi díszítőelem… Khm… Komoly fejtörést okozott, mondanom se kell. De a férjem szülinapjáról volt szó és ezeket  az infómorzsákat  jó néhány hónapomba telt összeszedegetni – betű szerint be is akartam tartani. Bújtam a pinterestet és végül a kiadványok között találtam több, a leírtaknak megfelelő, abszolút minimál füzetet.

Maga az albumkötés is végtelenül egyszerű. Csavaros albumkötés néven mutatták korábban, de csavarok híján simán összekötöztem egy zsinórral.

Röviden mutatom:

A fotók mérete alapján alakítottam ki az oldalméretet. Fekvő albumban gondolkodtam, ezért a hosszabb oldalhoz számoltam még másfél cm-t. Ezt a plusz csíkot bígeltem, vagyis hajtásvonalat készítettem és tettem rá két-két lyukat. Az oldalpár bal oldalára ragasztottam a kommenteket, jobbra a fotót. Aztán a másfél centis részeket összefogtam, rátettem a borítót és a zsinórt a lyukakon áthúzva megcsomóztam.

  • tipp: akinek kedves az ideje, a borítót készíti el utoljára. Nem először járok pórul a gerincvastagság miatt.
  • tipp2: azért, hogy az oldalak ne csússzanak szét és könnyebb legyen összekötni őket, tettem a két lyuk közé egy kis ragasztót.

 

ttuto2 ttuto3 ttuto4

 

Az album egészen mininek indult, néhány oldallal, hozzá vicces bejegyzésekkel. De pár nappal a szülinapja előtt olyan magas labdát dobott, muszáj voltam érdemben reagálni rá. Így a tematika is változott: az oldalpár jobbján maradt egy-egy fotó rólam, de most karakteresebb fotókat választottam, a baljára pedig megírtam, hogy miért is szeretem olyan nagyon, miért ő Ő.

Szerintem ebből hagyományt teremtek 🙂

tomi3

 

tomi4

 

tomi7

 

tomi6

Mentés

Mentés

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.