OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kávés pohár album

április 20, 2017 6:00 de. | Közzétette | Hozzászólás

Szeretitek a kávét? Igen persze hogy, szeretitek. És sokszor használtok kézben hordós poharat is! Aztán eldobjátok? Igen, mit is kezdenénk annyi pohárral?

Nos én megmutatom mit kezdjünk vele 🙂  Wilna oldalán láttam az ötletet, de utána semmi más már nem hasonlít, így nem linkelem ide, de az ötletadó mindenképp Ő volt.
A pohárnak levágjuk az alját, és kettévágjuk, lehetőleg az illesztésnél. Félbehajtjuk, és egy érdekes picit ívelt formát kapunk.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Amit mutatok egy sima , bárhol kapható fehér pohár, a teteje nem kell, azt ki kell dobnunk. Mivel a pohár anyaga egy többrétegű, impregnált papír, nem könnyen hagyja magát. Az első volt, hogy akril festékkel befestettem, majd száradás után másik színt folyattam rá, tetszőlegesen. Persze ha már valamilyen cég poharát használjátok,  az is átfesthető, vagy részben, és a mintát fel lehet használni 🙂  Például egy ilyen:

12-rainbow-madness
A belső lapok akvarell papírból készültek, egy cm-el kisebb de követve a formát. Mindegyiket félbehajtottam, és kilyukasztottam. Ugyanígy a borítót is.
Külön-külön dolgozom a lapokon. Mindegyikre flakonból spricceltem vizet,  majd akvarell festékkel folyattam át. Én most anilin festéket használtam, így elég erős színek lettek. Lehet pasztelebb árnyalattal is dolgozni. Amíg száradt, addig kerestem olyan papírt ami televirágos, és nagyban, egyben úgysem használnám. Így ebből kivágtam a virágokat. Ez konkrétan az Amy tangerin Happy life készletből használtam, és a hozzávaló matricából, ami nagyon emlékeztet a tűfilces rajzolásra.

American+Crafts+Amy+Tangerine+papers
Milyen fotók kerültek bele. Mindig van az előhívott kupac fotók közt, olyan, aminek a környezete nem is fontos, csak a személyek. Én most ilyen fotókat szedtem össze és nagyon lazán, “foto szerkesztettem” az ollóval, és körbevágtam azokat.  A kicsi fotókat felragasztottam egy darab akvarell papírra, körberajzoltam a filctollammal, és utána vágtam ki.  A készletben volt Baglyokkal teli papír is, innen a baglyokat vágtam ki, és minden fotó mellé tettem egyet.
Ezek után már más dolgom nem volt, a papírok egyik oldalára feltettem a kis fotómat, a másik oldalra a kivágott virágelemet, és azt még szépen átfestegettem, majd kis fekete spriccelés, kis fekete rajz, illetőleg matrica.
A borító is kapott díszítést, összefűzés, kötöző egy lyukkal, és felragasztott gemkapoccsal. És készen az albumka, ami eléggé art-osra sikredett, de nekem tetszik, szeretem!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ez a borító. a többiről pedig egy videót készítettem, bárhol megállítható, ha jobban meg szeretnétek nézni.

 

 

 

Jó alkotást, egészségetekre a kávét! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.