IMG_8312

Petra, az áprilisi Kedvenc Alkotónk

május 18, 2017 7:01 de. | Közzétette | Hozzászólás

Áprilisban Petra lett a Hónap Kedvenc Alkotója. Most megmutatjuk oldalát, amit nekünk készített vendégalkotóként. Valamint róla is sokat megtudhattok. Érdemes elolvasni.

“Sziasztok!

Egy rövid bemutatkozással szeretnék kezdeni, mert csak néhány alkalommal voltam eddig klubon, nagyon sokatokkal még nem találkoztam, nem beszélgettem.

Fél éve készítettem az első mini albumomat és első oldalamat. A fotókönyv irányából érkeztem, olyannyira, hogy nagyjából egy évvel ezelőtt egy cewe gyárlátogatáson találkoztam a cewe fotósulis csapattal, ahol egy nagyon kedves hölgy szárnyai alá kapott és olyan lelkesedéssel mesélt a scrapbookról, hogy hazaérve már böngésztem is a blogokat és pinterest oldalakat. Lenyűgözött a fényképek ilyen kreatív köntösbe helyezése, a színes papírok, a vagdosás, a díszítgetés, de hát Nektek ezt nem kell részletezni. És nagyon megfogott, hogy nem kell tökéleteset alkotni, sőt, lehet pacsmagolni, fröcskölni, és milyen már hogy tépkeditek és összegyűritek a csodaszép papírokat? Zseniális! Én még nem merek harsány színekhez nyúlni, nem merek festeni, de azt érzem hogy megtaláltam a helyemet a kreatív világban.

Az oldalt, amit most Nektek készítettem, Anyák napja ihlette. Anyukám szerepel a fotón bal oldalt. Középen nagymamám, akinek 85. szülinapját ünnepelték éppen (nagy fájdalmam, hogy mi nem tudtunk ott lenni), jobb oldalon pedig nagynéném. A fotó nagymamám várpalotai lakásán készült, mindig is imádtam azt a lakást, rengeteg kütyü, néznivaló, családi emlék van ott. A fényképen szereplő három “nőszemély” borzasztóan fontos számomra. Nagynénémre állítólag jobban hasonlítok, mint anyukámra, legutóbb is testvéreknek néztek minket, ők a gyökereim.

Feltűnhetett, hogy nincs címe az oldalnak. Úgy döntöttem, hogy most élek az alkotói szabadságommal, és kihagyom. Bármire is gondoltam, irtóra közhelyesnek tűnt. Együtt? Gyökerek? Ősanyáim? 🙂 Palya Beának van egy ide vágó dala, mindig ezzel kezdi a Selymeim koncertsorozat koncertjeit, Hívlak Téged a címe, keressetek rá a neten, fantasztikus. Ebből idézhettem volna, majd lehet hogy a komment tag hátoldalára még ráírom a megfelelő sorokat, de még ebben a dalszövegben sem találtam megfelelő címnek valót. Ja igen, komment sincs az oldalon. Azaz van, a rejtett tagen, merthogy annyira intimnek érzem ezt a szeretet, hogy azt sem akartam kiírni az oldalra.

Az elkészítés kalandosra sikerült. Mondhatnám, több sebből vérzik az oldal. Ezeket nem sorolom fel, inkább úgy teszek mintha el sem követtem volna a bakikat, hátha nem veszitek észre. Egyet bevallok, nem hallgattam Tamcsira, pedig mondta a múlt vasárnapi klubbon, hogy a gessot nagyon vékonyan kell kenni, mert hólyagosodik. Valóban hólyagosodik… Olyan hullámos lett az oldalam, mint egy tetőcserép, még jó hogy van itthon egy jó vaskos római jog kötet. A gesso amúgy is tévedés volt, nem akartam ennyire hangsúlyosra festeni a csipkés sávot, áttetsző gessot, vagy bármilyen folyékony ragasztót kellett volna használnom, mint a jobb felső sarokban. Ott szebben érvényesül a csipke, szebben beleolvad a háttérbe. A csipkének nagy jelentősége van számomra ezen az oldalon. Anyukám ugyanis fest és textilképeket készít (többek közt), tőle kaptam ezt a csipke maradékot is. Imádom minden alkotását, imádok a gyerekszobánkból kialakított műhelyében nézelődni. Nekem ez az első alkalom, hogy bármi textilt használok. Van még hova fejlődni.

Fogadjátok hát szeretettel az oldalamat, nagyon köszönöm a lehetőséget hogy megmutathattam. Azt még bevallom, hogy hónapok óta tologatom az asztalomon ezt a gyönyörű óriási csipit (meg is szenvedte szegényke sajnos), és nagyon örülök, hogy sikerült méltó helyre felhasználnom. Jól mutatna rajta egy kis zöldes antikolás. De olyat még nem tudok. Majd Tőletek megtanulom!

Petra”

IMG_8315

IMG_8313

IMG_8312

IMG_8310

IMG_8309

IMG_8308

IMG_8307

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.