OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rohan az idő – album

június 7, 2017 8:06 de. | Közzétette | Hozzászólás

Igen, az idő rohan, fut, szalad. Belenézünk a tükörbe, és összerezzenek, ki az ott?  Jó tudom megszokjuk a változást, el is fogadjuk, de jó néha elmerengeni mi volt ennyi és ennyi évvel ezelőtt.

Amikor elkezdtem “bele mászni” a scrapbook világába elsősorban az unokám miatt tettem, majd néhány régi fotó feldolgozása következett. Én csak együtt szerepeltem a fotókon a családdal , unokával. Aztán egyre több olyan albumot, oldalt láttam ahol saját magukról készítettek albumot, oldalt a scrapperek. Vannak élethelyzetek amikor inspirációnak, biztatásnak, önbizalom növelésnek igenis van jogosultsága, és szükséges egy magunkról készült alkotás. Egy-egy oldallal kezdtem az éppen aktuális idézettel, és mára már nem okoz gondot, ha saját fotót kell albumba tenni.
Közben a férjem 70-ik szülinapja jön, amire gondoltam készítek valamit. Ha együtt töltött évekről készülne , hatalmas munka nem igazán van annyi idő, így két dolgot kapcsoltam össze. Ajándék album lesz a férjemnek, és egyben 18 éves koromtól először egy-két év különbséggel, majd kb tíz évenként egy-egy fotó rólam. Szóval megkap ajándékba engem, egy albumba is  🙂   Röviden ennyi bevezetés az albumról. A bemutatása két részletben lesz, most magát az albumot mutatom, majd a következő alkalommal a belsejét!

Az album  vászonnal  borított, de spirálos album! A mérete is elég egyedi, 15×27 cm.  Összekeresgéltem a hozzávalókat, ami nem is volt egyszerű. Nem akartam egyszínűt, de túl virágosat sem, így a választásom egy sötétkék fehér szíves karton anyagra esett. Hozzávaló csipiket, díszítőket kerestem, feliratot szintén. Amit kellett befestettem, papírt domborítottam, összesen két mintás papír lesz benne, a többi fehér lap, amihez csak virág csipiket fogok használni . Az alább látható papírból csak kis virágot vágok ki 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Először a két karton borítót bevontam a vászon anyaggal, csak simán ráfeszítve.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ezek után méretre vágtam, és összeraktam a belső lapokat, amit spiráloztam.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Első és utolsó lapot felragasztottam a borítók belső oldalára, de nem tetszik, hogy a spirál ilyen módon kilátszik, ezért egy külső szegélyt készítettem egy erősebb tapéta csíkból.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Így már tetszett a külső borítás, bár a lapozásnál kicsit megtörik a külső rész, de nem zavaró .

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
A sarkokra tettem az –  anyag miatt – sarok díszt, mert így nem fog könnyen kifoszlani.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

És a kész album eleje, ami nem igazán pasis, de mivel rólam szól… , majd a belsejénél visszafogottabb lesz a díszítés.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A részletfotókat, kis gif -ben mutatom meg 🙂

anigif

Várlak benneteket a jövő héten is, mutatom a belsejét az albumnak ! Jó alkotást a hét többi napjára!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.