balerina pl 9

Balerina pocket letters

június 11, 2017 10:39 du. | Közzétette | Hozzászólás

Sajnos úgy kell kezdenem, hogy hamut szórok a fejemre. Több mint fél éve várja a levelezőtársam, hogy végre megérkezzen az ő ajándéka is. Magyarázkodhatnék, de neki már többször megtettem, így ezeket most nem ismétlem meg. Viszont a megakadásaimról, pontosabban a megoldási útjaimról mesélnék néhány szót.

A pocket letters témája a balerina volt és a pasztell. Az utóbbit végül kevésbé tartottam szem előtt.

Az alapkoncepcióm szerint, miszerint egy 12″ balerinás scrapbook papír lerövidíti az alkotói folyamatot, és sitty-sutty kész is leszek vele, tévesnek bizonyult. Hónapok óta nézegetem a feldarabolt és szépen a tasakokba pakolt alapot, és nem jött az ihlet.

Időnként beszélgetés indul erről valamelyik facebook csoportban. Hogy mi ilyenkor a teendő, amikor cserben hagyod magad, nem haladsz egyről a kettőre. Többek szerint – jómagam is közéjük tartozom -, olyankor el kell engedni. Egy időre legalábbis. Oké, ez meg is volt. De hiába teltek a hetek, amikből aztán hónapok lettek, csak nem akart összeállni.

Egy másik megoldás/feloldás az, ha kezdesz egy újat. Egy teljesen más megközelítést. Ez is megvolt, szuper pocket letters lett (szerénytelenség nélkül állíthatom)! De közben végig valaki más járt a fejemben, így ő kapta meg. Szóval ez sem jött be. Legalábbis nem oldotta meg az eredeti helyzetet!

😉

Pont ekkor olvastam egy cikket a gyereknevelés viszontagságairól, amit részben átültethettem ide is: ha az egész helyzet kezelése nem megy, akkor nézzük meg az összetevőit. Nevezetesen, hogy ne az egésszel foglalkozzon az ember, hanem kezdjen el a részletekben gondolkodni. Nem mindig lehet a szarvánál megfogni a bikát, hogy az ő példájánál maradjak! Így kiszedtem a tasakokból, és nekiláttam kis kompozíciókat kialakítani. Többé-kevésbé be is jött. A kilenc tasakból hatot már meg is töltöttem.

A következő, ami végül a pocket letters befejezéséig szépen el is vitt, az a szélek díszítése volt. Szalagokat, pomponokat, kis üvegcsét, egy rojtot, egy shabby órát kötöztem fel a tasak bal szélére. Átalakítottam egy nyaklánc díszét, a másik oldalt is feltuningoltam egy kicsit és végre-valahára azt éreztem, hogy lesz ebből valami, nem maradok szégyenben!

😀

A szélek díszítése megkívánta, hogy néhány kártyát áthelyezzek, ennek köszönhetően viszont végre összeállt az egész!

És hogy milyen tanulságot vontam le ebből a röpke fél éves alkotói folyamatból?!? Hogy időnként félre kell tenni, esetleg egy tök újat kezdeni, aztán darabokra szedni, és csak a részletekre koncentrálni, majd újra összerakni, a figyelmet a peremre helyezni és egyszer csak összejön!

😀

Már csak azt remélem, hogy a hosszú-hosszú várakozás ellenére azért örömmel fogadják ezt a kis Balerinát!

balerina pl 11

balerina pl 6

balerina pl 3

balerina pl 4

balerina pl 10

Elakadás mentes, könnyed és laza alkotói flowt kívánok mindenkinek!

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.