OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Traveler’s notebook saját igényhez igazítva

július 11, 2017 7:51 de. | Közzétette | Hozzászólás

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Előre elnézést kérek, de most szokatlanul hosszú leszek. Először is a notebook saját részre készült, és később döntöttem el, hogy blogbejegyzést készítek róla. Ezt azért írom, mert vannak apró hibái, amivel nem tettem volna ide, de azt gondolom ezt most elnézitek nekem.

Kezdem azzal, hogy nagyon sokféle lehet egy utazónapló, de ami most divatossá vált sok előnnyel rendelkezik. Az első ami nekem rögtön megtetszett az, hogy a lapok nem rögzítettek, tehát kivehetőek, könnyebben tudunk vele alkotni, ha szükséges. Ha magunk készítjük, úgy alakítjuk a belekerülő lapokat, ahogy nekünk és az alkotói kedvünknek megfelel.
Én rögtön azzal kezdtem, hogy kigondoltam, egy akvarellpapíros tömb kerül bele, és egy nagyon vegyes papírokból álló. De erről később.

A scrapbook csoportba belinkeltek egy blogot, ami nagyon megtetszett, és rögtön kitaláltam, hogy megcsinálom azokkal a hozzávalókkal ami nekem itthon van.
Azzal kezdtem, lemértem azt a táskámat amivel utazni szoktam, és próbáltam egy ideális méretet kitalálni. Nekem ez a 12×23 cm, ami kinyitva 24×23 cm.
Találtam opálos műanyag ívet (Pantonban kapható) és egy papír készletet ami kicsit a festés, maszatolásra emlékeztet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Méretre vágtam,   összeillesztettem és a sarkokat lekerekítettem, majd körbevarrtam! (izgultam is a varrógépem miatt, kibírta! )

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Félbehajtottam, és szélétől 1 cm-re, egymástól szintén kb 1 cm-re két-két lyukat tettem, amibe csőszegecset nyomtam.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Utána a négy lyuk távolságát szintén elfeleztem és oda egy lyuk került, amibe rögtön kalapgumit fűztem duplán, 20 cm félbehajtva. Előtte még ráhúztam pár kis díszítő csingi-lingit !   (Ha a Te borítód más méretű akkor a félbehajtott szélességből 2-3-4 cm-t vonj le!) Ezt a belső oldalon jól kösd össze, mert nagy, vastag csomagot kell összetartania. (én műanyag zsinórvéget tettem rá, ami kicsit vastag, de betonbiztos! )

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A négy lyukba is befűzöm a kalapgumit úgy hogy a színén csak átvezetem a két lyukon, és belül lesz kéthosszú gumi, ami alá kerülhetnek a papírlapok! (Itt van egy kis hibám, nem volt itthon elég kalapgumim és Dunakeszin szombaton hol kapok? Szóval nekem “más” gumival készült, de majd ki lesz cserélve 🙂 )

Közben felvágtam az akvarell lapokat, mert én azt terveztem hogy az egyik füzetrész rajzokkal, festéssel lesz tele. A közepébe egy műanyag tartót tettem, amibe bármi kerülhet, kis fotó, vagy esetleg belépőjegy. A gumit apró biztosítótűvel fogtam össze, mert a tasakot úgy fűztem bele, és ezzel szétszedhető, kivehető 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Az akvarell papírokat kívülről szép scrap papír közé tettem és az előlapot dísztettem. A kapocs szükséges mert nagyon szét áll, jobb összefogni.  Ezt a füzetke kupacot szépen az egyik gumi alá csúsztattam, eddig készen vagyunk.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A másik papír füzetke – papírkupac, teljesen vegyes, scrap háttérpapír, fekete fotókarton, vázlatfüzetlap, műszaki rajzlap. Ide írni is fogok, lehet rajzolok, de fotók is mindenképp kerülnek bele.Ennek is készítettem borítót írásos fekete-fehér papírból. Kis díszítést ez is kapott.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Közben készítettem egy műanyag, és egy papírtartót is, mindkettőt a Pinteresten láttam, bár a műanyaggal kicsit vacakoltam, mert nem akartam a Fuse-t ezért elővenni, és csak washi-val ragasztottam le az alját. 🙂
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ezt a másik gumi alá csúsztattam ( ki lesz cserélve ! )  És ezt is összefogtam egy kis csipesszel.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Ezzel végül is készen van a Traveler’s notebook-m persze tehetek még hozzá oldalakat, cserélhetem ha valami nem olyan, és variálhatom. Még a borítólap belsejébe terveztem egy ceruza-ecset tartót, műanyag tartóból, de csak színes van itthon az most nem passzolt hozzá.

Az elkészítési ideje papírvágással, és varrással és összesen nem volt több másfél óránál! Persze kitalálni már nem kellett hiszen mint mondtam már valaki blogján rajta van, de én nem tudok angolul, a képek szerint készült. Aki egyedi,  sajátot szeretne itt van.  Ha valamit kihagytam elnézést, kérdezzetek a ScrapBolt oldalán, vagy bárhol!

És készen, voilá:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Kellemes utazást, jó útinaplókészítést, akár útközben , akár itthon. Akár saját készítésű, akár vásárolt naplóba, a lényeg az hogy jól érezd magad! Szívből kívánom mindenkinek!

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.