22_IMG_1067

Augusztusi kihívás – inspiráció

augusztus 13, 2017 7:41 du. | Közzétette | Hozzászólás

Ebből a képből szerettem volna az augusztusi kihívásra alkotni, ezért örültem, hogy nem szezonális téma lett. Bár amikor Merika jött a csavarral, hogy két fotó legyen az oldalon, majdnem kétségbe estem, de szerencsére eleve volt párja a képnek.

Aztán az is szándék volt, hogy ezzel a csíkos papírral dolgozzam. Utólag nem feltétlenül volt jó választás, mert a virágok kissé idegennek tűnnek rajta, de így hagytam.

A csavar, hogy a második kép legyen rejtve, nálam “slider card” megoldással valósult meg. Youtube-on erre keressetek rá, sok-sok ötletet találtok, elkészítési útmutatóval.

És a képről. Kétévente követték egymást a gyerekek anyukáméknál, ő a legkisebb. A fotó az ünneplőbe öltözött kis orgonasípokról néhány másik mellett míves keretben függött mama házában az ágy fejénél lévő falon. Kevés fénykép készült akkoriban az egyszerű falusi családnál, így különösen nagy becsben voltak.  (Papa még a gyerekek kiskorában meghalt, ezért említem “csak”mama házaként a kis házat, ahol felnőttek.) Nem csak a kép, hanem a környezete, a szoba is emlékezetes: diófa ágy, éjjeli- és ruhás szekrények, a sarokban cserépkályha, kézzel hímzett terítő a tévé állványán és az asztalon, keményített huzatban az ágyon vastag dunyha. Mi unokák, majd’ elvesztünk alatta, amikor ott játszottunk vagy aludtunk. Felidézi az ott töltött vasárnapok, karácsonyok, nyarak, disznóvágások, kukoricaszedések emlékét.

És persze az utánozhatatlan mamaillatot.

A képen szereplő gyerekek is emlékeket idéznek. A három testvér összetartásban, szeretetben, egymás segítésével élt és él ma is. Mindig, ha megyünk hozzájuk, mintha hazamennénk. Amikor gyerek voltam, majdnem minden hétvégén végiglátogattuk mamát és a testvéreket. Manapság már ritkán találkozunk, de ez a kép is segít emlékezni, és hálát adni azért, hogy ilyen értékes családba születtem.

Szeretettel emlékezek mamára és az ott töltött időre is.

Van még pár képem mama házából, azokat is hasonlóképpen, alkotásban fogom megőrizni. Mamáról már készült egy nagyoldal, itt tudjátok megnézni.

És jöjjön a kihívás inspirációról néhány fotó. (A betűmatricák színe élőben nem üt el a többi narancsos-rózsaszínes színtől.)

2_IMG_1059

2_IMG_1061

2_IMG_1060

2_IMG_1062

2_IMG_1063

2_IMG_1064

2_IMG_1068

2_IMG_1067

2_IMG_1066

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.