Tintapárnák tárolása Viki módra

augusztus 22, 2017 3:16 du. | Közzétette | Hozzászólás

Mostanában rengeteg képeslapos videót néztem és teljesen elvarászolt a rengeteg bélyegzős technika. A tinták terén is kiokosítottam magam, erről később írok. A mostani posztomat még Móni bélyegző-tárolási módszere is ihlette.

Megmutatom, hogyan rendszerezem, tárolom a tintapárnákat. Nem találtam fel a spanyol viaszt, nincs új a nap alatt. Többen közületek már biztos így csináljátok.  Egyszerűen összegyűjtöttem az ötletem megvalósításához szükségel linkeket, és néhány tapasztalatot. Remélem, azért hasznos lesz.

A legtöbb tintám kicsike és egy dobozban van bedobálva. Sajnos erre nem volt jobb ötletem, ezért színmintákat készítettem, hogy tudjam, mi is van a dobozban. Az ötletet ez a videó adta.

edf

Jenifer a videóban érmetároló tasakokat használ. Mivel nekem ilyenem nem volt és annyi tintám sincs, mint neki, ezért én 2″x2″-es Snap-tasakokat vágtam keresztben ketté és fűztem össze egy fémkarikával. Ezt a kevéske lapocskát még albumkába sem volt érdemes tenni. Ajánlom még az insta tasakokat. Illetve Fuse-zal is lehet készíteni, ha más elosztású tasak van otthon. Csináltam ilyet is, de idő, energia szempontből jobb az eredeti.

cof

A színminta alapot Jennifer blogjáról töltöttem le. A szerkeszthető, word változat volt nekem a leggazdaságosabb. Egyszerűen beírtam a színt és a gyártót, majd alapkartonra nyomtattam. Végül dekorgumiból vágtam téglalapot, azzal bélyegeztem rá. A Tim Holtoz link nem működött, a Ranger termékekhez később itt talátam mindenféle hasznosságot.

A StazOn tintákkal a tasakokra is bélyegeztem, hiszen azok nem porózus felületre, hanem simára (pl. fénykép, fóla) valók.

StazOn színminta

A legnagyobb kedvenceim jelenleg: Distress Oxide inks. (Arról később írok, hogy miért.)

edh

És néhány trendi szín a VersaMagic krétahatású tintákból.

edf

A Heidi Swapp ColorShine mistjeiből is készítettem színmintát. Itt előbb fújtam, majd öntapadóra nyomtattam a feliratot és ragasztottam. (TIPP: Az átlátszó, Sheer pumpás tintát töltsd víztartályos ecsetbe és máris kész a shimmer toll, amit bármilyen bélyegzett felületre alkalmazhatsz, hiszen átlátszó.)

edf

Ennyit a rendszerezésről és most egy pici a tárolásról.

Ehhez az Interneten kerestem mintát, csak maradék papírt használtam hozzá. Nem volt kedvem méregetni, számolgatni. A Distress tintákhoz ezt a tárolási ötletet használtam. Annyi a különbség, hogy a Distress tintatartó tetejére eszkábáltam egy dobozkát, ebben pont elfér a mini blending tool. A hozzátartozó szivacsokat a tinták aljára ragasztottam kétoldals ragasztóval.

edf

A címkéket A4-es, öntapadós lapra nyomtattam. Erről az oldalról használtam a Blank Ink labels (short end) fájlt. Ez egy szuper pdf fájl, amit Acrobat Readerben ki tudsz tölteni, majd kinyomtatni és tintázni a végét.

Remélem, hasznosnak találtad, ha van jobb ötleted, oszd meg velünk!

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.