szicilia30

Catania utazónotesz 2.0

szeptember 27, 2017 9:30 de. | Közzétette | 2 Hozzászólás

Meghoztam az utazónoteszem folytatását.

Emlékeztetőül, itt kezdtem.

Melissa Morelli-stílusban folytattam, ismét sok-sok fotóval készültem és a poszt végén egy lapozós gif-fájl lesz.

Csak annyi változott, hogy most több egy vagy kétoldalas fotó is került bele és az egyiknél kipróbáltam a Canva grafikai tervezőszoftvert is. (Linuxszal eddig ez a legkirályabb!) És teljesen igaza van a The Webbys-nek, tényleg ez a legkönnyebben használható tervezőprogram a világon!

😀

Nnnajó, nem akarok túlzásokba esni, csak egy feliratot készítettem, de azóta már kezdem úgy igazából felfedezni a benne rejlő lehetőségeket.

Az oldalak elrendezéséről sokat nem tudok mondani; a fotókat időrendi sorrendben csoportosítottam még a legelején, aztán megszámoltam, h mennyi oldalra, oldalpárra van szükségem hozzá – annyi 160 gr-os digitális fénymásolópapírt hajtottam harmadba, vagy vágtam le róla a maradékot.

A borítóról viszont még mondanék pár gondolatot. Az utazónotesz első részében írtam, hogy akkor készítem csak el a borítót, amikor már készen vagyok a belső oldalakkal, jelen esetben a három egységgel. Így már tudtam a gerinc szélességével számolni, az elő- és hátlap az oldalak méretei alapján adott volt. Egy-egy centit rászámoltam, h alul és felül is legyen kicsit nagyobb, és a gyűrűs albumoknál használt kötéssel pikk-pakk meg is lett. Azzal a kivétellel, hogy nem raktam bele gyűrűt, hanem a három belső részt gumival kötöttem össze, külön-külön, ezek tartják az egységeket. Kicsit csúszkál, úgyhogy még tovább kell gondolni. Azaz már nem is, mert a scraptáborban HEdit javaslata alapján egyetlen gumit fogok használni (ismét köszönet érte!!), úgy, ahogy már Erától is láthattátok a tavaszi workshopján.

Azt hiszem, a fényképeken jobban látni, mint ahogy ezt itt meg tudnám fogalmazni!

😀

 szicilia20

szicilia22

szicilia23

szicilia24

szicilia25

szicilia27

szicilia28

szicilia29

szicilia30

szicilia31

szicilia32

És a már említett lapozós:

anigif

Nagy munka volt, de tuti, hogy a római vakációnkkal is nekivágok!!

😉

Mentés

Mentés

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.