OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zacskó album – Harmónia

október 31, 2017 7:00 de. | Közzétette | Hozzászólás

Még az ünnep előtt, gondolkodtam, mit hozzak Nektek, ami esetleg inspiráló, és több mindenre használható is.  Az albumok valamelyik változata mindig jól jöhet. Így megint egy albummal jöttem, de milyennel?

Aki kicsit is figyeli a tevékenységemet, többször hallotta már tőlem, hogy nálam minden felhasználható a scraphez. És ez most jó bizonyíték amit mutatni fogok!

Jártamban-keltemben elém tolakodott, egy csomag kraft szinű zacskó szerűség. Mint kiolvastam bio szemetes zacsik, otthoni használatra. Fillérekbe kerül az egész nagy csomag nem volt 300 ft! Be a kosárba, de fogalmam sem volt, mit fogok még beletenni. A DD-t már elkezdtem, nyári utazósnak kicsi, most nem volt semmi történés. De mindenáron dolgozni akartam vele, és nem is kellett sokat gondolkodni.
Most picit többet fogok írni mint szoktam, mert ez nem szokványos albumka lett.  Aki tanácsért hozzám fordul privát beszélgetésbe mindig ott kötök ki az adott tanácsommal, hogy vigyázz, legyen harmonikus az oldalad! Igen de valójában mi is a harmónia? Egy scrap oldalnál persze fel tudjuk sorolni elég hamar a főbb dolgokat. De hogyan is kezdődik? Mikor tudok igazán harmonikus, egységes, tartalmas, inspiráló oldalakat készíteni? Az első és legfontosabb dolog, ha én is harmóniában vagyok önmagammal!  Sokszor mondjuk, hogy az alkotás terápia, és ha valami bánt, ha nem vagyunk egyenesben, alkossunk, (az lehet más is nem csak scrap) de most erről beszélünk. Igen lehet, az nem életünk fő műve lesz, de a következő már talán az! Összeszedtem néhány gondolatot, melyik alkotói tevékenységnél mit is jelent a  HARMÓNIA ,  és erről szól a kis album. Persze fotókat is kerestem a pintersten, és van benne saját fotó is. A részletfotókon jól olvasható minden így nem írom ki külön.

Néhány szó a technikai részéről.  A zacsi eredetileg összehajtott, így egymásba tettem 5db-t. A szájánál lévő részt ami visszahajtott levágtam. Itt kaptam egy bedugós részt, ahová még vágtam kartont, és ide írhatunk, fotót tehetünk. Bármire használható, aki szereti az Artosabb megoldásokat, akár DD-t is készíthet bele. Egy átlátszó fólia lapot tettem borításnak, ez bizonyos védelmet is ad a nem túl vastag papírnak. Persze ha kartont ragasztunk rá tökéletes lesz, de így a díszítéssel is lehet “játszani” 🙂
A hajtásnál kilyukasztottam és keskeny kis szalaggal összefűztem. Aztán később jutott eszembe, hogy megint “kuka” voltam, össze is forgathattam volna, akkor egy nyitott, egy zárt lapom lett volna az egész albumban. De már nem bajlódtam a szétszedéssel. Egyszerű fekete-fehér kétféle csíkos papírt használtam hozzá, valamint Sizzix vágatokat parafából pauszból, és szürkés fehér kartonból. Ez a díszítés vonul végig, kivéve egy oldalt, ahol más volt harmonikus (!) Jaj, igen!  Az összefogása kalapgumival történik, utolsó oldalon egy ringli (csőszegecs) van, amelybe befűztem a gumit és jó nagy csomót kötöttem. Így az egész album összefogható, és nem áll nagyon szét. A belső oldalak picit kilógnak, ezt a tasak részekből kilógó papírszélek díszítésével  próbáltam ellensúlyozni.
Mindenhol fekete, és fehér fröcskölést használtam, nekem így lett harmonikus 🙂

Mutatom a fotókat:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Amit most vettem észre, hogy nekem már kettő varázslatos pillanat jutott az albumba, kívánom, hogy nektek az alkotás közben sokkal több varázslatos pillanatotok legyen!

Holnap jön a novemberi kihívás figyeljetek!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.