OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ötperces képeslapok

november 7, 2017 10:49 de. | Közzétette | Hozzászólás

Közelednek az ünnepek, és van ahol nagy a család, sok képeslapot kell készíteni, de az idő nagyon kevés. Hoztam három nagyon egyszerű, de mutatós képeslapot, amit nagyon gyorsan el lehet készíteni, és mutatósak .  Én Sizzix géppel vágtam ami olyan díszítésű, de akinek nincs gépe, simán el lehet készíteni ollóval is, persze akkor nem olyan gyors.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Az első ami a leghosszabb ideig tart, a hajtogatott fenyőfás. Az alapot elkészítjük kedvünk, ízlésünk szerint, majd eldöntjük milyen papírból lesz a fenyőfa.
Következő méretű papírcsíkokat vágunk fel.
4,5 cm x 2cm, 2,5cm x 5,5 cm, 3cm x 6,5 cm , 4 cm x 8 cm, 9,5 cm x 4,5 cm. Utána sarkosan behajtjuk, hogy háromszög alakzatot kapjunk. Utána ezeket fenyőfa forma szerint egymásba toljuk és megragasztjuk. Már csak a helyére kell illeszteni, és készen van a fenyőfánk. Ajánlatos kétoldalas valamilyen karácsonyi papírból készíteni, mert a másik oldal is kivillan, de ha olyan alapot készítünk fehér papírból is nagyon jól mutat.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

A következő képeslapnál csillag formát kivágtam az alapból, majd fóliát ragasztottam alá. Néhány glittert tettem a nagyobb csillaghoz, és feliratos papírt ragasztottam rá úgy, hogy előtte a csillagot körbe ragasztóztam, hogy a díszek ne “bújjanak” el.  Az alap kraft karton, a színoldalra még a kivágott csillagokból illesztettem kettőt.  Karácsonyi felirat, és készen van.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

A harmadik lap szintén kraft kartonból készült. Itt én géppel vágtam a stilizált fenyő formákat, de ezt kézzel is el lehet készíteni.  Különböző papírokat használhatunk hozzá, magát a kraft kartont, arany papírt, tortacsipkét, feliratos papírt, (ha nincs lehet bélyegezni) fekete-fehér papírt. Kedvünk ízlésünk szerint. Utána szabálytalanul, egymásra csúsztatjuk, ragasztjuk és egy zsinórral átkötjük 2-3 sorosan. Én egy gombot tettem rá, de ha van más odaillő kis díszítő lehet szabadon variálni. Erre is egy felirat, és készen van a harmadik lapunk is.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Inspirációt, én is a Pinteresten találtam, kicsit átvariáltam. Nagyon sok ötletet lehet meríteni és nagyon változatos egyszerű , de mutatós képeslapokat lehet készíteni, kisebb idő ráfordítással.

Jó, kellemes készülődést kívánok mindenkinek, és azért a kihívást se felejtsétek, de arra van még idő!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.