Melyiket válasszam? – Silhouette vágógépek

december 7, 2017 3:36 du. | Közzétette | Hozzászólás

A Silhouette-csoportban újra és újra előjönnek ezek a kérdések. Melyik gép lenne nekem jó? Melyiket válasszam? Mi a különbség köztük? Ezért most igyekszem teljes körűen választ adni a kérdésekre.

scrapbolt silhouette machines curio cameo portrait mint

Hogyan válassszunk?

Mindenképp átgondoltan! A legfontosabb, hogy tudd, mire szeretnéd használni a gépet? Mit/miket szeretnél készíteni? A legtöbben már tudják, mire fogják használni, mások csak hallottak róla, milyen szuperek. Tapasztalat, hogy felülmúlja az elképzeléseket és nincsen kihasználva a kapacitásuk. Én is így voltam. Papírvágásra vettem, de rengeteg anyag vágható velük. Sőt, még rajzolni is lehet! A teljesség igénye nélkül: papír, textil, filc, vinil, matrica, stencilpólóra vasalható anyagok, parafa, vékony falap, bőr, dekorgumi, zsugorfólia, készíthető ideiglenes tetoválás vele vagy akár bélyegző vagy dekoráció, lehet ragasztó nélkül aranyozni stb. A Curioval lehet domborítani is pl. papírt, puha fémlapot, bőrt.

A Silhouette vágógépeknek jelenleg 3 fajtája van forgalomban: Cameo 3, Portrait 2 és Curio. Ezek két csoportot képeznek. A Cameo 3 és Portrait 2 tulajdonképpen ugyanazt tudják, csak az áruk és méretük különbözik. A Cameo 30,5 cm szélesen, a Portrait 20,3 cm szélesen tud vágni. A Curio a vágáson túl tud még domborítani, karcolni, pontozni, valamint 5 mm vastagságú anyag is belehelyezhető ( a többibe max. 2 mm). A Cameo 3 több színben kapható, ami a design része, egyéb különbség nincs köztük.

A Curioról itt, a Cameo 3-ról itt és itt is írtam.

Érdemes a gépek részletes összehasonlító táblázatát alaposan átböngészni.

Az újdonságokat bemutató videókat is nézegesd meg. A Cameo 3-ról, a Portrait 2-ről és a Curioról. Ezen a videón pedig a Curiot csomagolom ki.

Silhouette Portrait 2 scrapbolt

Silhouette Portrait® 2

 

Hogyan működik?

Ez a videó nagyon jól szemlélteti a gépek működését, rendszerét.

A gépek számítógéphez csatlakoztatva vektorgrafikus mintákat vágnak ki, domborítanak (Curio) vagy rajzolnak. Működtetésükhöz egy program kell, a Silhouette Studio szoftver. Aki használta már az Illustrator, Corel programokat, azoknak ismerős lehet. De annak sem kell megijednije, aki nem. A program magyar nyelvű, (szerintem) könnyen kezelhető.

Ez egy ingyenes program, a Silhouette America oldaláról letölthető Windows és Macintosh operációs rendszerre. Javaslom vásárlás előtt mindenképp próbáld ki! Gép nélkül is minden funkciója elérhető, egyedül vágni/domborítani nem lehet így. Teljesen nulláról szerkeszthetsz saját grafikát, módosíthatsz egy meglevőt vagy vásárolhatsz az Design Store-ból is. Minden kedden egy új, ingyenes minta kerül fel oda, érdemes gyűjteni. Használatához egy felhasználói fiókot kell létrehozni (ingyenes regisztráció), mellyel 5 különböző eszközről el tudod érni a Felhőben tárolt fájljaidat.

Ha ellátogatsz a Silhouette America Software Update oldalára, több különböző programot is találsz. Ezek már fizetősek, többet tudnak, mint az ingyenes verzió, jóval megkönnyíti a munkát. Ilyen pl.
A Connect programmal közvetlenül Adobe Illustrator vagy CorelDraw programból tudsz vágni. Nem kell a fájlokat a Studio programba exportálni.
A ModelMaker programban készítesz háromdimenziós alakzatokat, akkor azokat a Silhouette vágógép átalakítja kétdimenziós vágható fájllá és ki is tudod vágni. Nem neked kell a “kiterítésen” gondolkodni.
Silhouette Link™ segítségével más eszközről tudsz vágást indítani vezetéknélküli hálózaton keresztül.
Silhouette Studio® Mobile egy olyan applikáció, mellye  mobileszközön (pl. tablet) tudsz mintát készíteni és vágni.
PixScan® Mobile pedig közvetlenül küldi a gépre a vágásra szánt és telefonnal lefotózott képedet.

A program használatához találsz tutorialokat a blogunkon vagy YouTube csatornánkon. De a Silhouette America is egyre több rövid videóval segít.

Ha mégis valami nem megy, nyugodtan kérdezz a csoportban! Mindenki nagyon segítőkész!

silhouette Cameo 3 scrapbolt

Silhouette Cameo® 3

Néhány szó a vásárlásról

Sokféle gépet találsz a webáruházban, és karácsonykor a kereslet is nagyobb. Ezért előfordulhat, hogy amit kiválasztottál épp nincs raktáron. Semmi gond, hiszen megrendelésed kb. 1 hét alatt így is kiszállítjuk. Ezeknek a vágógépeknek a kiszállítása nálunk ingyenes, és az utánvét díját is elengedjük. És most az áruk is akciós.

Ne feledkezz meg a tartalék kiegészítőkről sem, valamint a rengeteg érdekes anyagról, amit a Silhouette kifejlesztett a gépekhez. Rendeléskor ezekez a géppel együtt szállítjuk. És ehhez egy különleges ajánlatunk is van a számunkra!

Silhouette Curio™ Scrapbolt

Remélem, sikerült minden felmerülő kérdésre válaszolnom. Ha mégsem, tedd fel bátran! Ha még többre vagy kiváncsi, várlak Silhouette-csoportunkban szeretettel!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.