cof

Hello fall – hogyan „rajzolj és vágj” Silhouette vágógéppel?

február 27, 2018 10:49 du. | Közzétette | Hozzászólás

Nem szeretem a hideget. Valahogy mindig fázom. És most nagyon hideg van. Várom a tavaszt, a meleget és a színeket. Ezért most egy tavaszi, bocs őszi oldalt hoztam.

Az ötlet már régóta motoszkált a fejemben, hogy rajzolt falevelekkel szórjam be az oldal felét. Mint a földön az avar. A másik felére pedig az őszre oly jellemző színes papír került. A hangulat kedvéért kipróbáltam többféle hátteret. Mutatom:

A faleveleket Silhouette Cameo 3-mal rajzoltam és vágtam. Annyira megtetszett ez a megoldás, hogy a cím is így készült. A technikai részleteket a fotók után írom.

Az oldal maga egyszerű lett. A sok szín miatt elég mozgalmas, ezért nem éreztem szükségét több díszítésnek.

cof

cof

cof

cof

És most jöjjön a levelek elkészítése!

Ezt, az általam, Rajzolj és vágj technikát azokkal a digitális vágógépekkel lehet kivitelezni, melyeknek két kést lehet tenni. Ilyen a Cameo 3 és a Curio. Az első (piros) helyre teszem a tollat, a másodikba (kék) a vágókést. A Cameo 3-nál arra kell figyelni, hogy ha automata késed van, azt csak a bal oldali tartóba tudod tenni, a jobba nem. Nekem van mélyvágó késem, azt tettem a jobb oldaliba. A gép először mindig a piros eszközzel kezd, majd a kékkel folytatja. Sajnos ezt nem tudod felcserélni.

falevelek rajzol es vag

Azt, hogy melyik vonaladat melyik eszközzel vágja/rajzolja úgy tudod megadni, hogy kijelölöd pl a rajzolni kivánt részt és jobb oldalt a Küldés fülön a piros vágás feliratra kattintasz. A vágandó részeknél pedig a kék vágás feliratra. A fenti kép mutatja az eredményt. (Kb. 3-4 mm volt a ráhagyás, ekkora a fehér szegély a levelek körül.)

És néhány ok, amiért ezt a megoldást jobban szeretem a Print and Cutnál:

  • Pontosabban követi a mintát a vágás, kisebb az elcsúszás esélye.
  • Mivel a papírt nem kell kivennem a két művelet között, nincs ferdeség, ami hibát okozhatna.
  • A4-nél nagyobb papírt is tudok használni, hiszen az egész felületen tudok rajzolni.
  • Elég az elején beállítani ezt, menet közben semmi dolgom vele.

A későbbiekben mutatom, hogyan készült a hello fall felirat. Hamarosan jön a tutorial hozzá. Ebben a videóban azt látod, hogyan vált a két eszköz anélkül, hogy bármit is tennem kéne menet közben a programban.

Ha még több érdekességre, tapasztalatra vagy kiváncsi, várunk szeretettel a Silhouette-csoportunkban.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.