Segítség egy oldal fotóhoz…

április 24, 2018 10:38 de. | Közzétette | Hozzászólás

Nem könnyű, egy scrap alkotást lefotózni, albumot sem, és semmi kreatív alkotást úgy, hogy ne legyen valamilyen probléma vele. Persze vannak nagyon ügyes, “régi motorosok”. Ők nyugodtan átugorhatják ezt a blogbejegyzést. A témát az újaknak szánom, és azoknak, akik tényleg vonzó, szép fotókat szeretnének publikálni.
Sokat javíthat, vagy ronthat egy kihívásra küldött fotó, ha sötét, ha befénylik, ha nincs körbevágva, és a szélén ott a kockás takaró 🙂
Én sok fotót kijavítva teszek fel, mert minden alkotás megérdemli hogy legjobb formáját mutassa! Erre nekem van egy programom, ami ingyen letölthető, és még én is két perc alatt megtanultam kezelni. Nos akkor nem lehet olyan bonyolult, ugye?
Ez a program: Photoescape. Többen emlegették már, igen sokoldalú, sok mindent lehet vele csinálni.  Ingyen letölthető program melynek a linkje:   http://www.szoftverbazis.hu/szoftver/photoscape-free-v3-3–magyar–KQ13.html

Több helyen letölthető nemcsak amit belinkeltem, de ha nem beszéltek jól angolul, figyeljetek hogy a magyar verziót töltsétek mindenképp!

A programunk megvan. Én most elsősorban a körbevágást mutatom meg, többről majd máskor.
Először is nagyon fontos, hogy pontosan felülről fotózzunk. Ha nem így van trapéz formát kapunk, azt pedig nem tudjuk körbevágni. Az is fontos, hogy lehetőleg természetes fénynél, a szabadban fényképezzünk. Én nagyon sokszor a teraszon leteszem a kőre az oldalam, és ha szerencsém van, nem fúj a szél 🙂 akkor remek fotókat tudok készíteni.

Így néz ki “nyersen” a lefotózott oldal.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ez még felül ferde is kicsit. Most megnyitom a Photoescape  programot, és a szerkesztés részbe megyek (felül írva van  – szerkesztő ) Bal oldalon ott vannak a mappák. Én mindig kiteszem az asztalra a fotókat egy mappában, így nem kell sokat keresgélni. Nagy méretben mutatom, látszik alul a kép vágása,  a szabadkézi módot kell választani. Balról megpróbálom a kivágást a legjobb módon elvégezni. Kicsit csalunk, de van olyan oldal, aminél ez nem gond. Persze ha nagyon ferde, vagy lemarad valami, akkor sajnos újra fotózni kell.
Ha jónak találom, a kép vágása gombra kattintok, és készen van az új fotóm! Utána mentés, és, már csodás fotóm lett az oldalamról, és semmi nem zavarja az alkotásom látványát. Ezzel a módszerrel kiemelhetsz részeket is, de ne felejtsd akkor mentés másként….-el kell elmenteni!

cats 1

Így néz ki vágás után, ugye hogy jobb? És nem telik több időbe, mint elolvastad a bejegyzésemet. Próbáld meg, persze ez gépen, és laptopon működik.  A telefonoknál egyszerűbb, de a fotózás módja mindkét esetben fontos!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Remélem ez a kis bejegyzés hasznos volt. Ha igény van rá, további apró javítási trükkökkel tudok jönni a jövőben!

Ne feledjétek, holnap éjfélig lehet a kihívás fotókat elküldeni számunkra! Szép alkotó napokat kívánok!

Címkék:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.