adventi naptár karácsonyfa papírból

3D-s adventi karácsonyfa

november 7, 2018 9:10 du. | Közzétette | Hozzászólás

Lassan itt a december, ideje adventi kalendáriumot készíteni. Tavaly már mutattam egy Mikulásost és egy dobozkásat, régebben pedig egy egyszerűbbet. Idén egy fenyőfásat hoztam.

Az ötletet és a mintát egy francia blogon találtam. Ott nyomtatható változatban van fenn, de én átrajzoltam, hogy Silhouette Cameo®-val ki tudjam vágni. Sőt, még alakítottam is rajta, mert összerakáskor nem volt tökéletes. A dobozkákat 220 grammos zöld papírokból, a tartószerkezetet Eskaboard kartonból vágtam. A karton annyira vastag és kemény volt, hogy a mintát ceruzával és tolladapterrel a gép rajzolta fel, majd snicerrel kivágtam. (A tolladapterről régebben már írtam a blogon részletesen.) A díszítésekhez a számokat, csillagokat, köröket Sizzixszel vágtam és ragasztottam.

Mikor készült, viccesen azt mondtam a fiamnak, hogy répát és idézeteket teszek majd bele, nem csokit. Mikor készen lett, mondta, hogy milyen jó, hogy nem csoki lesz benne. El sem akartam hinni! De annyira komolyan modta, hogy nem tudtam eldönteni, tréfált vagy nem. Természetesen lesz benne csoki is. Teszek még bele program-cetliket. Ezeket előző este is bele tudom tenni, mikor már biztosak lesznek.

Nálunk már most nagy sikere van. Remélem, épségben kibírja ezt a hónapot. Reményeim szerint jövőre is jó lehet, hiszen nagyon stabil és masszív lett.

Ha tetszett és van időd, készítsd el Te is és mutasd meg nekünk is!

adventi naptár karácsonyfa adventi naptár karácsonyfa adventi naptár karácsonyfa kinyitva adventi naptár karácsonyfa adventi naptár karácsonyfa

P.S.: Ez a forma még űrrakétának is tökéletes!  Egy kicsi formázásra szorul, de megfelelő papírokkal, kiegészítőkkel simán űrhajós játékká alakul.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.