ScrapBolt Silhouette Cameo krumpliszsák

A krumpli és a Silhouette Cameo

október 29, 2018 8:17 de. | Közzétette | Hozzászólás

Mi köze a krumplinak a digitális vágogéphez? Nagyonis sok. De haladjunk szépen sorban.

Napjainkban egyre égetőbb probléma a környezetszennyezés. A rengeteg mű anyag, amit töménytelen mennyiségben használunk és gyártunk. És amik csak sok tizenév alatt bomlanak le, ha egyáltalán lebomlanak. Igen, a nejlonzacskókra gondolok, amik az élőlényekre is károsan hatnak.

Ezért próbálom a zacsifogyasztásunk a lehető legkisebbre csökkenteni. A zöldségesnél kezdetben csudibogárnak számítottam, hogy sosem kértem. Csak bele a kosárba. A módszer szuperül működik, de elkezdtem trendisedni.

Készítettem egy tatyót a krumplinak. Így csak egyszer kell belepakolni, majd mehet a mérlegre, majd a kamrába is. (A mostani alapzacskó hobbiboltból van. A többit majd ez alapján igyekszem megvarrni maradék anyagokból.)

A vászontáskára vasalós transzfer anyagból (heat transfer vinil) Silhouette-tel vágtam ki a mintát, majd felvasaltam. A folyamatról már korábban részletesen írtam a blogon. Ha már olvastad, akkor is nézd át, mert a mostani tapasztalataimmal kiegészítettem.

Akinek nincs ilyen vágógépe, annak is sok lehetősége marad:

  • textilfestékkel ecsettel, stencillel festeni,
  • textilfilccel rajzolni, színezni,
  • akár alkoholos filcet használni,
  • dekupázsolni (már textilre is lehet).

Remélem, tetszik az ötlet és – ha még nem tetted – Te is rálépsz erre az útra. Akár a Földért, akár gyermekeinkért, akár mert egyre trendibb.

Ennek a tatyónak az analógiájára rengeteg más mintával más alkalmakra is lehet ajándékot készíteni. Pl. Mikulás-zsák!

Silhouette Cameo krumpliszsák Silhouette Cameo krumpliszsák ScraőBoltSilhouette Cameo krumpliszsák részletfotóSilhouette Cameo krumpliszsák közelrőlSilhouette Cameo krumpliszsák házilag Silhouette Cameo krumpliszsák scrapbolt

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.