edf

A régi pitypang

január 18, 2019 9:11 de. | Közzétette | Hozzászólás

Idáig csak nézegettem a mixed média oldalakat, videókat. Rengeteget láttam. Most vettem a bátorságot és készítettem egyet. Nem lett tökéletes, de az enyém. Van hova fejlődni, de örülök, hogy elkezdtem.

Kedvenc alkotóim Missy Whidden és Vicki Boutin.
Imádom Missy stílusát, nekem ez jön be. Festegetés, pacázás, rétegzés, díszítők, Silhouette-kivágatok. A virágosk nagyon pakolós, nagyon kiemelkedő dolgok nem az én világom. Tudod, mire gondolok. Imádom Missy hozzáállását: olyan laza. Ha valami nem úgy valósul meg, ahogy elképzelte, akkor kivágja, lefesti, átalakítja. Nem stresszel ezen.
Vicki szintén laza személyiség. Nézd meg a videóit. Bíztat, hogy meg tudod csinálni.Kb. 3-4 lépésben meg is mutatja, tényleg mennyire egyszerű. Imádom a termékeit, profi minőség. És ahogy mondja, hogy “magic”! Elhiszed, hogy neked is megy.

Az oldalam hátterét Vicki videója alapján készítettem. Fehér alapkartonra gessoval stencileztem. A szálló pitypangot imitáltam ezzel. Majd száradás után a “kissing” (csokolózós) technikával (nálunk csomagolóanyagos vagy műanyagzacsis néven ismertebb) zöld és lila festéket vittem fel az oldalra. Mikor megszáradt, a gessóról popsitörlővel letöröltem. Így szépen előtűnt a stencilezett mintám. Aztán színes papírokból rétegeztem a fotó alá. A címet Silhouette digitális vágógéppel vágtam, a kommentet nyomtattam. Ugye, nem is volt nehéz?

Sokat tanultam, hiába éreztem úgy, hogy a videók alapján könnyű lesz. Hát nem volt. Mert hiányoztak az alapok. Ide összeszedem, amit jó lett volna tudnom, mielőtt nekikezdek. Akkor kevesebb gesso fogyott volna.

  • A műanyagzacsid/lapod kb. tenyérnyi méretű legyen.
    Nekem nagyobb volt, nehezen tudtam kontrollálni a pacákat. Oda is folyt, ahova nem akartam. Egy keményebb fólia is könnyebben kezelhető (szerintem), mint a zacsi. Nem nyeklik-nyaklik.
  • Ha nedves festékre viszed fel a következő réteget, összefolyhatnak, ezzel egy harmadik (nemkívánt) színt hozva létre.
    Várd meg míg megszárad, esetleg hőlégfúvózd vagy papírtörlővel itasd fel!
  • Fehér gessoval bármit el tudsz tüntetni vagy halványítani.
    Ha valami nagyon nem sikerült, nem kell kétségbe esni. Fesd le és kezdd azt a részt újra! Észre sem lehet majd venni.

Igazából ezek sokaknak nem kérdés. De remélem, azért valakinek segítettem ezzel és kipróbálja. Ha igen, már megérte.

És miért ez a cím? A fotókról kiderül.

cof edfedf edf edf edf edf edf

Remélem, kedvet kaptál és kipróbálod. HAkár kezdő, akár profi vagy, egy szóval és a korall színnel alkotva csatlakozz kihívásunkhoz! Várjuk szeretettel!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.