Apák napi ajándékunk

június 30, 2016 2:44 du. | Közzétette | 1 Hozzászólás

Kicsit félve mutatom, mit készítettünk Apának ajándékba, mert a kivitelezés nem lett tökéletes. Viszont annál több szeretettel csináltuk. Szóval az ajándék.

A neten biztosan láttátok már a tűzoltó apuka/tetovált anyuka vagyok stb. feliratokat. Gondoltam, festek egy pólót stencillel és a gyerekek kéz- és láblenyomatával. Így választottam ezt a feliratot, amin a többes számnak számunkra különleges jelentése van.

apak napi polo_02

Első felvonás: Silhouette Cameo géppel kivágtam stencilből a mintát. Féltem, hogy nagyon kicsik lesznek a betűk, de ez jelentett gondot. Aztán a stencilanyagra rásimítottam az applikáló fóliát. Sajnos nem voltak kompatibilisek egymással az anyagok, mert a stencilt nem tudtam rendesen felszedni a hordozóról. 🙁 Ment a kukába.

Második felvonás: Újra kivágtam a mintámat, de most Silhouette prémium vinilből. Gyönyörű lett, minden részlet tálszódott. Az applikáló fóliára is szépen felragadt. De sajnos a pólóra a kis részletek nem akartak átragadni. Nem is értettem, hiszen már festettem így pólót régebben. Kicsit elkeseredtem, de mivel volt még egy ötletem, nem kenődtem el.

A harmadik felvonásban az utolsó, megmaradt vasalható bársonyos fóliámat használtam fel. A kivágás precíz lett, könnyen és szépen ki tudtam szedni a felesleges részeket. Meg vagyok mentve! – gondoltam. Aztán jött a felismerés, hogy elfelejtettem megtükrözni a mintát. Szóval jól elbaltáztam. 🙂
(Egyébként ezt az anyagot csak ajánlani tudom! A kis betűket, vékonyabb vonalakat is szépen vágja a gép, könnyű kiszedni. Aztán már csak vasalni kell. Azt hiszem, szerzek még belőle több színben.)

apak napi polo_01

Negyedik felvonás: végső kétségbe esésemben a transzferáláshoz nyúltam. Életemben nem próbáltam még, de volt itthon Pentart transzferoldat és másoknak olyan szépeket alkotnak vele. Kinyomtattam (megtükrözve!) lézernyomtatóval a mintát, majd dörzsöltem és dörzsöltem és dörzsöltem. A technikát itt megnézhetitek. Végül az egyik gyerek tappancsát és a másik kézet StazOnnal rányomdáztuk a pólóra, amit a legvégén átvasaltam.

Tanulság: mindig legyen B terved, meg C, meg D! 🙂

apak napi polo_03

apak napi polo_09

Az ajándéknak így is nagy sikere volt! Itt a finálé!

DSC_1607_1000

 

Köszönöm, hogy benéztél!

1 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.