1

Crop-a-dile vs. Big Bite

április 28, 2016 10:54 de. | Közzétette | Hozzászólás

A címet olvasva gondolom sokan azt sem tudjátok miről van itt szó. Nos, remélem ha végigolvastok, akkor már ez nem lesz kérdés többé. 🙂

A szegecselés egy nagyon hasznos dolog annak, aki szokott scrapbook albumokat kötni. Persze, lehet élni enélkül a lehetőség nélkül, csak nem érdemes. 🙂 Viccet félretéve: valóban hasznos, még akkor is, ha csak karikás albumot készítünk, egyéb esetekről nem is beszélve. Erősebbek lesznek a lyukak, nem szakad könnyen a papír, nem feslik fel a textil a lyuk mellett, és még sorolhatnám. Oké, tehát azt kijelenthetjük, hogy a szegecsélés hasznos….de mégis mivel csináljuk? Számtalan lehetőség és szegecselő eszköz adódik, a  legolcsóbb kínaitól, a drágább eszközökig.

Bevallom nekem nincs sok tapasztalatom a témában, mert az első scrapbookos befektetéseim egyike volt egy We Are Memory Keepers Crop-A-Dile. Ez egy nagyon masszív kis eszköz, lehet vele két méretben lyukasztani, és ebben a két méretben szegecselni is. Klassz dobozban adják, amiben egyrészt tarthatjuk a szegecseinket, másrészt bárhová magunkkal vihetjük a táskánkban.

2

Jó darabig esküdtem erre az eszközre, és mindig mindenkinek elmondtam, hogy abszolút megéri az árát. A kitartó lelkesedésem töretlen volt, amíg meg nem láttam egy klubon Farkas Detti kedves scrap-társ Big Bite szegecselőjét. Huhh!! Ez az eszköz a Crop-A-Dile nagy testvére, ugyanaz a cég gyártja őket, ugyanazt is tudják (lyukasztani és szegecselni két méretben) egy apróságtól eltekintve: a Big Bite bárhova képes belyukasztani és szegecselni. Ez nem olyan lényeges és számottevő különbség, mondhatjátok, de nekem, aki szokott nagy, 12″-es albumot is kötni, kincset ér ez az aprócska különbség. (De nem csak ebben az egy esetben lehet hasznát venni szerintem.)

4 3

Tehát összefoglalom: mindenkinek kell egy We Are Memory Keepers szegecselő, aki szeretné, hogy könnyen szállítható legyen, és kis helyen is elférjen, annak a Crop-A-Dile a jó választás, aki pedig szeretne kötöttségek nélkül, szabadon, bárhol, bármit kilyukasztani vagy beszegecselni, annak a Big Bite a nyerő.

1

Természetesen mindkettő rendelhető a webshopban. 🙂

Címkék:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.