joyful4

December Daily spirálkötve 1.0

október 27, 2017 10:35 de. | Közzétette | Hozzászólás

Ez a hét az albumokról szólt, főként a DD-kről. És én is folytatom a sort, spirálkötéssel mutatok valamit.

A hangsúly egyelőre a “valamit”-on van, mert életem első DD-je kicsit kalandosra vette az irányt. Úgy vagyok, mint a mesében, hogy hoztam is meg nem, mutatom is meg nem is

😀

Azt gondoltam, az album formájával és magával az albumkötéssel megtöltök egy posztot, és legközelebb folytatom azzal, amiben már vannak fotók, van díszítés, vannak ötletek – mert a 2016-os decemberünket tervezem feldolgozni. Ámde ez most nagyon kevésnek tűnik, így azokhoz szólok elsősorban, akik szintén most vágnak bele életük első decemberi albumjába.

Sajnos a tavaly decemberünk nagyrésze a betegségekről szólt. Persze fényképeztünk otthon is, de nálunk majd’ minden fotó sárga meg barna lesz. Hiába a csilivili fotószerkesztők, képtelen vagyok elfogadható fényképeket kihozni belőlük. Úgyhogy nagyon merészen a fotóink 80%-át fekete-fehérben hívattam elő. Van néhány szabadtéri fotó, néhány, amit fel lehetett kicsit turbózni, illetve ahol télapózni voltunk, ott profi fotós profi kamerával tényleg jó fényképeket lőtt. Szóval fekete-fehér. Még csak az elején vagyok, de úgy tűnik, lehet DD-be is bátran ff fotókat használni!

Nagyon sok téli és karácsonyi papírt megnéztem, színes, cuki kisgyerekesek voltak főleg, de nagyon nem passzoltak a fotóinkhoz. És akkor jött meg a ScrapBoltba My Mind’s Eye Joyful készlete!! Áááá ez kell nekem!!

A következő agyalás természetesen a DD formája és az albumkötés módja volt. Végül 15×15 cm-es oldalak lesznek spirállal egybefűzve. (Itt mondom, hogy ScrapBoltban nagyon tuti arany spirált lehet venni!!!!!) Szerettem volna lazábban kezelni az oldalakat, oldalpárokat, mert nem hangulat-album lesz, hanem tele szeretném pakolni kísérőszöveggel. Minden naphoz írtam valamit, naponta-kétnaponta elküldtem gmailben magamnak egy levelet. Volt, hogy csak pár sort, volt, hogy egész kisregényt! Ezt idén is így tervezem, mert nagyon praktikus, hogy most nem kell azon morfondíroznom a fotókat látva, hogy oké, hogy bohóckodnak a gyerekek, de mégis mi történt aznap?!?!

😀

Szóval féltem, hogy kevés lesz a papír és felütöttem néhány lappal a Yes, please készletből, szintén az MME-től, illetve lesz néhány vászonprégelt alapkarton, amit majd a kivágatokkal, matricákkal, fogok díszíteni.

Ja, és még egy! A spirálkötött albumot bele fogom tenni egy keményfedeles borítóba, hogy tartósabb és szebb legyen! Úgy képzeltem, hogy a borító hátsó lapjának belsejébe vágok egy részt, ahol bele lehet majd bújtatni, ezért az album utolsó oldalát dupla papírral készítettem – így lesz tartása az egésznek.

Huh, nagyon izgatott vagyok, hogy mindez hogy fog működni!?!

Most itt tartok:

joyful4

joyful5

 

Az egész oldalas fotóknál érdemes még a spirálozás előtt beragasztani az oldalra és már együtt lefűzni – így az egész oldalas fotó tényleg egész oldalas lesz, nem pedig másfél centivel keskenyebb:

joyful6

A napok alapján, hogy mikor mennyi fotó és kísérőszöveg lesz, illetve miket szeretnék még megőrizni a DD-ben, figyelem! előregondolkodva! (jajjj, most ezen nagyon röhögök! ez nálam is különleges esemény!!) fűztem hajtogatós oldalakat is, különböző méretben:

joyful9

joyful8

Lesznek pauszos kiegészítő oldalak, ezek funkciója főleg a két különböző témájú vagy hangulatú oldal elválasztása és természetesen a díszítés miatt:

joyful10

Illetve kimondottan a design miatt fóliás lap is:

joyful11

Még egy gondolat, szintén az első bálozóknak: sok mindent kipróbáltam már, de nekem végül ez lett a nyerő. Miután sorba rendezem a fényképeket, beleteszem egy könyvbe – egy lapra szánt fotó, egy oldalpár a könyvben. Kicsit nehéz ezt így körülírni, mindjárt mutatom. Ennek az a lényege, hogy még csak véletlenül sem keverem össze a napokat, nem csúszik szét, keveredik össze a sok-sok fotó. Érdemes mindenkinek kialakítani valamilyen fotórendszerező és -tároló módszert, mert ez naggggyon meggyorsítja az alkotás folyamatát!

joyful12

Ezek a fotók meg csak azért, hogy mert olyan gyönyörű ez a készlet!!

😀

joyful1

joyful3

 

Jövő héten én hozom a novemberi kihívást, ezért majd csak az azt követő héten jelentkezek a folytatással!

😉

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.