cof

Decemberi kihívás – hődomborítás

december 1, 2017 9:55 de. | Közzétette | Hozzászólás

Itt is vagyok, meghoztam a decemberi kihívást!

A hagyományokhoz híven a játék rövidebb ideig fog tartani, de a feladat is sokkal-sokkal egyszerűbb. Kezdjük is ezzel! Hívhatnánk technikai kihívásnak is, hiszen annyi a kikötés, hogy legyen rajta hődomborítás. Ittetve még annyi, hogy próbálj ki valami új technikát, amit eddig nem használtál. Ezt persze nem tudjuk ellenőrizni, nem is kötelező, de személy szerint nagyon örülnék neki. Én is így tettem. Teljesen elkapott a hév, majd meglátod, milyen sok lapot készítettem.

A karácsonyi készülődés jegyében elfogadunk képeslapokat, ajándékkisérőt, csomagolást is. De ha más ötleted van, az is jöhet! A karácsonyi készülődést választottam témának, mert így két legyet üthetsz egy csapásra.

Inspirációnak karácsonyi üdvözlőlapoklat hoztam. Kétféle technikát próbáltam ki.

 • Maszkolásos technika (resist technique)
  Először hődomborítottam a feliratot, majd Distress Oxide tintákat összemosva színes hátteret hoztam létre. A hátteret maszatoló eszközzel (blending tool), néhol még stencillel alakítottam ki. Az ötletet ebből a videóból vettem.

cof

cof

cof

cof

cof

cof

cof

 • Álárnyék technika (faux shadow)
  Sötét színű alapkartonra átlátszó és fehér színnel domborítottam, majd erre rá egy kicsit eltolva élénk színnel megismételtem a domborítást. Itt jól rá kell nyomni a bélyegzőt, ajánlott dekorgumit tenni a papír alá. Volt, ahol kétszer is rámentem a színnel.
  Fehér kartonra is lehet ezt alkalmazni, de akkor csak a felső réteget domborítottam színessel. Az alsőt szürkével bélyegeztem, vagy tollal árnyékszerűséget rajzoltam. A technikát pedig Jennifertől tanultam. Mondtam már, hogy imádom a csajt?

cof

cof

cof

cof

cof

cof

És ráadásnak egy egyszerű ajándékkísérő.

cof

 

Most pedig a szabályok:

 • A kihívásra készült alkotásokat december 15-ig várjuk, a csapat@scrapbolt.hu címre!
 • Eddig még máshol nem publikált képeslapokat várunk, és kérünk, hogy Te is csak 15-e után tedd művedet közkinccsé!
 • A küldött fotó 1000 pixelnél ne legyen szélesebb. (Ha nem tudod átméretezni a képet, az sem baj.)
 • December 16-án feltöltjük a képeket a facebookos oldalunkon egy albumba, ahol meg lehet egymás alkotásait is nézni.
 • A nyertest sorsolással fogjuk kiválasztani, a random.org segítségével. Nincs lájkgyűjtés.
 • A zsűri sem marad tétlen: az alkotások közül kiválasztjuk az első hármat, melyek nagyobb eséllyel indulnak a sorsoláson. Az első helyezett 4x, a második 3x, a harmadik 2x kerül a virtuális kalapba. Mindenki más egyszer. Ebből a kalapból sorsolunk a végén. A zsűri által választott alkotás elnyeri a Hónap Kedvenc Alkotója címet.
 • Eredményhirdetés december 17-én.

És akkor most jöjjön a nyeremény, ami nem más, mint egy ajándékcsomag a hődomborítás jegyében. Tartalma: 1 db Bobunny stencil, 1 db szilikonbélyegző-készlet, 1 db Zing domborítópor – ezüst, 2 db Versamagic tinta.

decemberi scrapbolt kihívás nyeremény

Jó alkotást, jó készülődést az ünnepekre!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.