800A33C6-53F3-425F-9E27-23A815942AD4 ki

Dorka – Kreatív Csapattag 2021.

január 6, 2021 9:18 de. | Közzétette | Hozzászólás

Ismerkedj meg Dorkával, 2021-es Kreatív Csapattagunkkal! Izgalmas alkotásait már láthattad a blogon. Idén is töretlenül inspirál stílusos és laza minialbumjaival, oldalaival, dekorációival. Ha tetszik, amit készít, kövesd!

Mesélj egy kicsit magadról, családodról! (Pl. hol élsz, mit csinálsz?)

“Győrben élek a párommal, a covid tavaszi kirobbanása óta itthonról dolgozom egy gyógyszeripari cégnek. Végzettségemet tekintve biológus, orvosi biotechnológus és minőségirányítási szakmérnök vagyok.”

800A33C6-53F3-425F-9E27-23A815942AD4 IMG-0264

Hogyan lettél scrapbookos? Mikor talált rád ez a hobbi?

“Bár már ismertem akkor, 2018 szeptemberében kezdett el komolyabban is foglalkoztatni a scrapbook. Szerettem volna, hogy a képeim ne csak digitális formában kerüljenek megőrzésre (mivel ezek egy-egy új telefon vagy laptop vásárlásakor eltűntek az éterben..), ezért belevágtam és részt vettem az első scrap táboromban Tatabányán (igaz, akkor még csak egy napra).

Azóta valahogy olyan szintre jutott a rajongás, hogy egy szoba („a kreatív szoba”) tele lett scrapbook papírokkal, különféle vágó, domborító eszközökkel, díszítő elemekkel és az elkészült albumokkal, oldalakkal.

Elmondanád, miért scrapbookozol? Mit ad neked ez a tevékenység?

“Imádom látni ahogy egy alkotás formálódik, megszületik a kezeim alatt.

Tudni kell rólam, hogy alapjáraton türelmetlen, kapkodó, folyton rohanó ember vagyok. Mindez megszűnik alkotás közben. Képes vagyok órákig apró figurákat vágni ollóval, vagy kisebb díszítő elemeket ragasztgatni remegő kezek nélkül. Kicsit talán megnyugszom, kiszabadulok a rohanásból a scrapbook által. Ezt szeretem benne a legjobban.”

Van-e, vannak-e kedvenc oldalad/albumod? Ha igen, megmutatnád és indokolnád?

“Mindig az aktuális alkotásom a kedvencem.”

IMG-5168 IMG-5205 IMG-5291 IMG-6040

Hogyan szoktál inspirálódni? Van kedvenc alkotód?

“Szoktam nézelődni instagrammon és pinteresten, innen szoktam inspirálódni. Rengeteg kedvenc alkotóm van, de a top 4: Valint Bea, Tóth Mona, Paige Taylor Evans, Heidi Swapp.”

Mesélj kicsit az alkotás folyamatáról! Hogyan áll össze nálad pl. egy oldal?

“Általában sokáig tervezgetek mielőtt véglegesíteném az adott oldalt. Közben minden verziót lefotózok, hogy amikor nem azzal foglalkozok is rá tudjak nézni, melyik tetszik a legjobban. Sajnos hajlamos vagyok elveszni a részletekben, mindig a tökéletes megoldást keresem.. (de mint tudjuk minden verzió tökéletes a maga nemében) Ez addig megy ameddig meg nem csömörlök a sokféle lehetőségben és nagy nehezen választok egyet, amit az elkészült fotó alapján rekord gyorsasággal össze is rakok :D”

IMG-0169

A97C4CDC-DD44-4691-B2AE-CB31E864DD6C

Hol, mikor, milyen körülmények között scrapbookozol?

“Hétköznapokon munka után és hétvégéken ahogy időm engedi.”

Van preferált technikád, hozzávalód, eszközöd, amit szívesen alkalmazol?

“Eléggé csapongó vagyok, mindent (is) ki szeretnék próbálni, ezért technikák, eszközök közül is sok félét alkalmazok. Nemrég szereztem be egy Cameo 4 plottert, most úgy érzem ez lesz a kedvenc eszköz.”

Mit gondol a családod, környezeted a scrapbook iránti szenvedélyedről?

“Szerencsére a családom, párom, barátaim is lelkesítenek, támogatnak, mindenki imádja nézegetni az elkészült alkotásokat.”

IMG-2941

Szerinted más lennél, ha nem ismernéd ezt a hobbit?

“Biztosan kevesebb lennék, szerencsére ez már nem derül ki.” 

Sokfelé láthatjuk alkotásaid. Mit tartasz eddigi legnagyobb sikerednek?

“Azt, hogy alkothatok és eközben inspirálhatok másokat. Tavaly kerültem be először kreatív csapatba, amit nagy sikernek könyvelek el.”

IMG-4612

Szeretnél még megosztani valamit az olvasókkal?

“Úgy gondolom, ebben a rohanó, főleg digitális világban kiemelten fontos, hogy kerítsünk időt a kreatív kibontakozásra, az emlékeink ilyen formájú megőrzésére, ezért is biztatok mindig mindenkit, aki csodálkozva nézi egy-egy elkészült albumomat, hogy vágjon bele, próbálja ki és higgye el, utána nem akar majd scrapbook nélkül létezni.”

Hol lehet téged megtalálni?

Instagram: little_card_factory
Facebook: Little Card Factory

blogba-nevkartyak-dorka

Facebook    |Instagram    |    Scrapbook    |    Silhouette    |    Sizzix    |    Hírlevél

Ha érdekel a scrapbook vagy nem tudod, hogy kezdj hozzá, esetleg megmutatnád alkotásaid,
nézz be a Scrapkuckóba, ahol öröm az alkotás! Vár szeretettel egy baráti közösség!

 

Címkék:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.