A ScrapBolt márcisui Hónap Alkotójának vendégalkotása közelről

Emlék, ami éltet – kihívás-inspiráció Mónitól

március 18, 2019 7:12 de. | Közzétette | Hozzászólás

Februárban Luczáné Kenyeres Mónika lett a Hónap Kedvenc Alkotója. Idén és tavaly is lelkesen részt vesz a játékunkon, hónapról hónapra. Most két alkotást is hozott vendégalkotóként. Mindkettó csodás vízfestős inspiráció a kihívásunkhoz. Ma mutatjuk az egyiket, később a másikat. Fogadjátok szeretettel!

“Alig hittem a szememnek, amikor a nevem olvastam Hónap Alkotójaként… Óriási öröm és megtiszteltetés! A kis, 6 éves lányom szerint: „Ügyi vagy Anya!”

A márciusi kihívás témáját, feltételeit olvasva felcsillant a szemem: ezt nekem találtátok ki! Még vendégalkotóként is! Nagyon szeretem ugyanis azokat az oldalakat, amelyekhez elővehetem a festékeket, szivárványporokat, és folyhat, csoroghat szabadon a sokféle szín. Egy kis szárítás és folytatódhat a játék.

Két oldalt készítettem, de másként, más technikával. A közös az volt csupán bennük, hogy lekentem mindkettő fehér alapkartonját átlátszó gessoval, mivel így bírták a vizet és a festéket, nem szívták azonnal magukba.

Az első hátterét telibe kentem a festékkel és némi szivárványporral, majd szárítottam és többször újrakezdtem a mókát. Amikor már jól összekentem a fehér alapkartont (amiből már-már ipari mennyiség fogy nálam), modellpasztával itt-ott stencileztem rá némi mintát. Csak épp ide-oda, hogy a hátteret különlegesebbé tegye.

A fénykép a két lányomat örökítette meg a tavaly őszi biciklis kirándulásunkon, amikor mindenáron ki akarták próbálni, milyen a szénabála tetején ülni.

A fotó alá jóóól alárétegeztem (nekem is mumus volt jó darabig a téma…). A rétegezéshez a maradék scrapbookos papírok mindig jól használhatóak, de mindnek a szélét öregbítettem és tintáztam. Tépkedtem cérnát és egy kis pausz virágkivágattal és egy saját készítésű zsugorfóliás felirattal díszítettem. A legvégén jött a bélyegzés és a gesztenyeszínű pacázás.”

A ScrapBolt márcisui Hónap Alkotójának vendégalkotása A ScrapBolt márcisui Hónap Alkotójának vendégalkotása közelről A ScrapBolt márcisui Hónap Alkotójának vendégalkotása részletfotó A ScrapBolt márcisui Hónap Alkotójának vendégalkotása részlet

Gyere, játssz velünk márciusban Andi festegetős kihívásán! Még van jópár napod.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.