dscn6866

Én és a DD

december 19, 2016 9:30 de. | Közzétette | Hozzászólás

DD, azaz December Daily. Egy album, ami december napjait követi végig karácsonyig, vagy akár az év végéig.

Nekem az idei lesz a harmadik. Most megmutatom nektek, hogyan fejlődött évről évre.

Az elsőnél nagyon bizonytalan voltam. Önálló albumkötésbe nem mertem volna belevágni, így egy kész, vastaglapú spirálos füzetet használtam, amit végül újra kellett spiráloztatni, mert elég vastag lett. A fekete lapok különösen tetszettek a füzetben, melyben főleg színes papírok, kártyák, chipik, cimkék adták a díszítést.

Amikor készült, nem kicsi volt bennem a görcs, hogy minden napnak legyen nyoma, még akkor is, amikor egyébként semmi különös nem történt. Ezt a terhet a következő évben elhagytam, ugyanakkor kibővítettem az időszakot, így téli album lett. Hálaadástól farsangig tart, ezt követem idén is. Nincs benne emlék minden napról, de nem is hiányzik. És mivel a tél végéig tart, az sem nyomaszt, hogy miért nem készül-e december végére. (Megjegyzés: a tapasztalatok szerint kevés DD készül el december vége környékén.)

dscn6867

dscn6868

dscn6870

dscn6869

Tavaly egy A5-ös spirálos lefűzőt javítottam fel, melyben tasakos és saját oldalak váltakoznak. Szeretem, hogy a tasakok nagyobb védelmet adnak az oldalnak, így az óvatlan gyerekkezekben is biztonságban van. (A sima lapokat pedig írásvetítő fólia csíkokra ragasztottam, hogy a lyukasztásnál ne szakadjon a papír a lapozáskor.) Sn@p tasakok a webshopban megtalálhatók.

dscn6871

dscn6872

dscn6874

dscn6873

Idén egy kisebb formátum készül. Ami a hátránya, az az előnye is: tasakokhoz kicsi, így csak saját oldal mehet bele. De ezzel még jobban ki lehet bontakozni és a több készletnyi karácsonyi papírokat felhasználni. Bár már december közepe van, csak az albumalap van meg, és nagyjából két hét fotói. Az alkotás ezután jön.

dscn6875

Egész évben szeretjük elővenni ezeket az albumokat. Karácsony előtt pedig arra is jó, hogy felidézzük, mit szoktunk csinálni ilyentájt. Lassan elmondhatjuk, hogy hagyományaink alakultak ki: hálaadás vacsora barátokkal, mézeskalács készítés, a gyermek karácsonyi felsőjének elkészítése, séta az ünnepi fényekben pompázó városban, hóangyal készítés, és még sorolhatnám. Jó emlékezni és újra átélni…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.