dav

Flow – januári kihívás inspiráció, Gabi vendégalkotása

január 28, 2019 10:35 du. | Közzétette | Hozzászólás

Czakóné Lőkös Gabi volt tavaly decemberben a Hónap Kedvenc Alkotója. Berobbant a köztudatba. Jött és győzött. Most vendégalkotóként a havi kihívásra hozott inspirációt. Én ittam a szavait, amit az oldalához írt. Mindenképp olvasd el, ne hagyd ki!

“Nem szoktam újévi fogadalmakat tenni, általában a korall sem nagyon szerepel a színpalettámon és az alkotásaimnál szeretek inkább magyar szavakat használni. Akkor mégis miért készítettem ezt az oldalt? Mert a havi kihívást olvasva beugrott egy fotó, amit egy kedves barátnőm fényképezett (aki csodás képeket lő búvárkodás közben) és ezzel együtt egy érzés is, amit jelen esetben egy angol szó jobban jellemez, mint magyar megfelelője.

Valószínűleg sokan megtapasztalták már alkotás közben a flow-élményt. Ez az oldal most több dolog miatt is sokáig és több részletben készült, ezért (ahogyan a flow-élményeknél szokott lenni) nem tudtam maradéktalanul elmerülni abban, amit csináltam, mégis azokra a kis időkre, amíg leülhettem az asztal mellé, néha-néha átélhettem ezt az érzést.

Egy ilyen pillanat volt, amikor az eredeti elgondolásom szerinti képformátumot (9×13) sehogyan sem tudtam elhelyezni az oldalon úgy, ahogyan én azt szerettem volna, ahogyan azt fejben megálmodtam (kitakarta a hátteret, a forma sem illett oda, a szöveget sem tudtam köré rakni). És akkor hirtelen bevillant egy megoldás, ami után minden jött magától és úgy éreztem megállíthatatlan vagyok.

Festettem, rajzoltam, vágtam, csillámot ragasztottam. Az angol szót ellensúlyozva a vízcseppekbe magyarul írtam bele azokat az érzéseket, amik számomra a flow említése kapcsán előjönnek. És maga a tenger, a képen a medúza lebegése, mind-mind ezt juttatják eszembe. Bár nem szeretném egy szó köré felépíteni az évemet (annál én csapongóbb vagyok), de ezt az érzést szeretném minél többször átélni mind a mindennapokban, mind az alkotás során. És nem utolsó sorban nagyon jó lenne eljutni idén a tenger mellé.

Mindenkinek flow-élményben gazdag 2019-es évet kívánok! Ezúton is nagyon köszönöm a ScrapBolt alkotócsapatának, hogy a decemberi Hónap Kedvenc Alkotója cím révén helyet kaptam én is a blogon!”

davdavdavdavdavdav dav

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.