Silhouette Cameo-val papírból készült levelek és tök lakásdísz

Hullanak a levelek – őszi dekoráció

október 11, 2018 10:47 du. | Közzétette | Hozzászólás

Itt van az ősz. Hűvösek a reggelek. De szerencsére nappal még kegyes hozzánk, melegen süt a nap. A levelek is elkezdtek szállingózni, bár hiányolom a szép aranyló, rezes, lilás, bronz színeket. Nálunk valahogy még olyan szárazbarna minden.

Ezért készítettem néhány őszi falevelet és egy tököt. Kicsit hangolódni.

A mintákat Silhouette digitális vágogéppel vágtam, majd ragasztottam. Nagyon szeretek a kétdimenziós papírból ilyen különlegességeket alkotni. A szobrász is valami illesmit érezhet, mikor elkészül a műve.

A mintát nem én terveztem, (ez is izgi lehet), hanem az egyik kedvenc helyemről vásároltam. Ezek svg formátumúak. Még sosem csalódtam ezekben a mintákban. A legapróbb részletig jól átgondoltak, írásos és videós segítséggel az összerakásukhoz.

Néhány tanács az elkészítéshez:

  • 200-220 grammos papírt javaslok hozzá. A leveleket kb. 160-180-asból vágtam. Egyben vannak, de hajlékonyak.
  • A tököt úgy vágtam, hogy a vonalakat duplán vágtam (elhaladások 2) az egyik késsel, majd a másik fejben a másik késsel a hajtások szaggatott vonalait szimplán (elhaladások 1).
  • Ragasztáshoz átlátszóra száradó ragasztót érdemes választani. Olyat, ami viszonylag gyorsan köt. Én a Pentart matt média ragasztót használtam. Elég ügyetlen vagyok. Aki ügyesebb, annak az Expressz ragasztót javaslom: gyorsan köt, hatékonyabb.
  • Ragasztáshoz kevés is elég, mert nyomáskor ezek terülnek, így kifolyhatnak. A végére már én is ügyesebben ragasztok.

Igazából ennyi az egész. Az első levél lassabban ment, de utána már gyerekjáték. Ha tetszik, próbáld ki! Remek lakásdekor készíthető.

Jönnek a fotók!

Silhouette Cameo-val papírból készült levelek kézben Silhouette Cameo-val papírból készült levelek kézben Silhouette Cameo-val papírból készült levelek lakásdísz Silhouette Cameo-val papírból készült levelek és tök lakásdísz fűben Silhouette Cameo-val papírból készült tök lakásdísz kézben Silhouette Cameo-val papírból készült levelek és tök lakásdísz közelről

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.