bélyegzett képeslap Sizzixazel

Karácsonyi képeslaphoz ötletek tutoriallal

december 6, 2018 9:53 de. | Közzétette | Hozzászólás

Rég hoztam képeslapot a blogra. És rég hoztam hozzá a kedvenc képeslapgurumat, Jennifert. Most két régebbi videóját próbáltam ki. Nagyon érdekesek, hiszen a megszokott eszközöket nem megszokott módon használja. Ma egy domborporos és egy bélyegzett lap készítését mutatom meg. Sizzix vágókésekkel.

Hődomborított háttérű képeslap

Ezzel a technikával érdekes felületű lapokat készíthetünk.

A titok nyitja a kétoldalas ragasztólap. Az alapra ráragasztom a ragasztólapot, majd ezt teszem a Sizzix gépbe. (Kétoldalas ragasztószalaggal is működik, de azt több idő felragasztani, lehúzogatni.) Vágáskor a kartonom nem fog szétesni, egyben marad, mert túl vastag ahhoz, hogy a kés teljesen átvágja.

Az azonos színnel domborítani kívánt részről lehúzzuk a védőfóliát, megszórjuk a porral és jöhet a hőlégfúvó. Így haladunk végig az egész lapon. És kész is! Egy kis díszítés, jókívánság és küldhető.

A ragasztóba nemcsak domborpor ragad bele, hanem bársonypor, glitter is. Ezeket jól bele kell dörzsölni, esetleg matt lakkspray-vel fixálni a végén. Próbáld ki!

hődomborított képeslap ScrapBolt

hődomborított képeslap Sizzix

hődomborított képeslap réslzet

És itt a videós tutorial:

Bélyegzés és domborítás vékony fém vágókéssel

Ebben a technikában nem megszokott módon használtam a vékony, fém késeket. Nem vágtam vele, hanem a hátával ! domborítottam. Ráadásul a kés hátát betintáztam, így különleges hatást értem el vele.

A Sizzix szendvicset így rakd hozzá össze:

  • TAB 1 kahajtós adapter (mint mikor dombormappát használsz),
  • egyik vágólap,
  • szilikonlap,
  • papír,
  • vékony fém vágókés, élével FELFELÉ, hátoldala betintázva,
  • másik vágólap.

A lapjaim a videótól kissé eltérnek, mert a vágókés háta is szép mintát adott, nem olyan egybefüggőt, mint Jenniferé. Ezért a kivágat nem is mutatott jól rajta, teljesen eltakarta a bélyegzést. Ez az oka, amiért az nálam hiányzik. De szerintem így is szép lett és örülni fog, aki kapja. Az egyedi nyitást szélvágó késsel készítettem.

Ha ezt a technikát szilikonlap nélkül, domborító mappával alkalmazod, részletgazdag színes és izgalmas háttereket készíthetsz lapjaidhoz.

bélyegzett képeslap Scrapbolt

bélyegzett képeslap Sizzixazel

bélyegzett képeslap Sizzixazel

És a tutorial, ami alapján készítettem:

Remélem, tetszik és ki fogod próbálni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.