Karácsonyi készülődés – Girland

október 20, 2013 6:07 du. | Közzétette | Hozzászólás

Régen nem jelentkeztem a blogon újdonsággal, azonban mostantól igyekszem gyakrabban jönni, és mindenféle izgalmas újdonsággal, ötlettel szolgálni felétek! Talán sokakban visszatetszést kelt, hogy már október közepén a karácsonnyal foglalkozik valaki, azonban a lelkes alkotók tudják, hogy a saját készítésű ajándékok, üdvözlő kártyák, képeslapok elkészítése bizony időbe telik. Bizony nagyon frusztráló érzés, mikor az utolsó pillanatra hagyunk mindent, és csak kapkodunk. Általában én már az előző karácsonyi időszak alatt eldöntöm, kitalálom, hogy vajon mit is szeretnék másképp csinálni, illetve milyen más díszítést készíteni a csomagolásra, a fára, a lakásba. Ebben nagy segítségemre van a Pinterest is, hisz a legjobb ötleteket, amik nekem tetszenek, összegyűjthetem, és mappákba rendezhetem. A karácsonyi készülődés egyik lépése nálam, hogy a lakásban az őszi dekorációt lecserélem télire, karácsonyira. Mivel a tél bőven folytatódik tovább ( idén meg aztán nagyon sokáig kitartott ), így egészen a tavaszi idő eljöveteléig ez díszíti a lakás számos pontját. Ilyen az ajtódísz, ablakdísz, a girlandok, az ajándékba kapott képeslapok, vagy azok, amiket kedvtelésből készítettem, téli témában. Nagyon izgalmas a megfelelő évszak ruhájába beöltöztetni a lakást, főleg, hogy a karácsonyi, decemberi időszak után is megmarad az ünnepi érzés, így pláne könnyű jókedvűen eltölteni a tél hátralevő részét! 🙂 A most bemutatott girlandot, még tavaly készítettem, de annyira megszerettem, és annyira nagyon tetszik, hogy idén is felkerül december elsejével, az őt megillető helyre!

hópehely girland

Elkészítése: 

Alapnak kotta lapot használtam, de tökéletes bármelyik, főleg téli, karácsonyi témájú scrapbook papír is. Szükség van egy kb 5 x 25 cm-es csíkra, amit hosszanti irányban minden fél centinél meghúzunk pl. egy levélbontó késsel, itt lesznek a hajlítási helyek. A két szélén összeragasztjuk, kapunk egy leporelló hengert.

snowflakesgarland06

Ezután középre húzzuk a tetejét, és középen lenyomjuk, hogy kiterüljön, mint egy virág. a közepébe ragasztópisztollyal ( gyorsan szárad, tartós ) pöttyöt teszünk, és egy papírkoronggal rögzítjük.

snowflakesgarland07 snowflakesgarland08

Ezután elkezdhetjük a rozettát díszíteni.

Sizzix sablonnal vágtam hópelyheket fehér kartonból, melyeket korábban kottás domborítósablonnal domborítottam. Ezt raktam a rozetta közepére.

snowflakesgarland09

Majd rétegről rétegre, amit úgy gondoltam:

1. Chipboard hópehely – fehér matt festékkel ( akril, Gesso ) lefestve, száradás után csillámos ragasztóval ( Glitter Glue ) átkenve, egy kisebb átmérőjű rozetta, aminek tetejébe egy szintén fehérre festett chipboard csillag került.

snowflakesgarland12

2. Ennél a dísznél az alaprozetta átmérője kisebb, kb 3 cm széles papírcsíkból készült. A domborított hópehely fölé került egy nagy csillag chipboard, egy csillámos, fehér hópehely chipboard, egy pici rozetta, valamint egy fehér, gyöngyházfényű régi gomb.

snowflakesgarland16

Amikor készítjük a girland részeit, akkor választhatjuk az egyforma illetve a minden elem különböző opciót is.

snowflakesgarland04

Az elkészítéséhez az alábbi termékeket ajánlom:

Hópehely vágósablonok, lyukasztók ( <– ez a link az előrendelés oldalra irányít )

Snowflakes and tag

Sizzix – Bigz + Sizzlits – Snowflakes and tag

Sizzix Kottás domborító mappa

Kottás domborító mappa

Köszönöm, hogy benéztél, és remélem Te is elkészíted majd!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.