cats 1

Kávészünet – Eszközök, ami nélkül ne kezdd el…

augusztus 29, 2018 8:20 de. | Közzétette | Hozzászólás

Mielőtt rátérnénk az igazi tartalmi részre, az alap (nagyon alap!) eszközöket felsorolom, megmutatom, ami nélkül nem igazán tudsz scapbookba belekezdeni. A webáruházban beszerezhetőek, vagy előrendelhetőek ha még nem rendelkezel velük.

1.Első és legfontosabb nekem az öngyógyulós alátét. Ezen szikével, bármilyen vágószerszámmal szabdalhatsz, vághatsz. Nem marad nyoma, és a festékek is jól lejönnek, ha időben letörlöd róla. Védi az asztalodat amin dolgozol, ezért érdemes a nagyobbat beruházni, de a kisebb méret is jó szolgálatot tesz.

vagoalatet-ongyogyulo-vagolapok

Gyönyörű pink színben előrendelhető: Vágóalátét pink 

2.   Ollók, többféle

Legyen nagyobb méretű ha nagyobb papírt kell vágnod, és legyen kis vékony hegyű, a finom dolgok, pl. virágok levelek díszítők kivágásához.
2016-03-22_11_10_42

 

3.  Művészkés, hobbikés

Precíz vágáshoz, apró dolgok kivágásához, vagy vonalzó melletti szép egyenes vágáshoz (ha még nincs géped)
4853040_001

     Művészkés

 

4.  Ragasztók, többféle

Igen mindenképp többféle ragasztót tarts otthon, mert mindenféle díszítőhöz más szükséges. Ha csak a fotót, vagy sima papírt rétegezel egymáshoz akkor használatos a kétoldalú ragasztó, ami többféle szélességben kapható. Érdemes legalább kétfélét tartani egy 1cm, vagy szélesebb, és egy keskeny 0,5 cm-t
2016-03-22_11_21_05

 

Ragasztó stift, én nagyon szeretem nem hullámosít, és a síma papírt, fotókat jól megfogja, évek múlva sem enged! Egy márkát használok, fotókhoz is ajánlják!

28359

 

Folyékony ragasztó, pl. Media glue, , ezt kisebb díszítők papírból, kisebb virágok esetében ajánlom, de mindenképp könnyű alkatrész legyen!
media-glue-30ml

 

Nehezebb díszítők, vagy Mixed-media alkotásoknál nagyon jó szolgálatot tesz a ragasztópisztoly. Ezzel nagyon biztosan ragaszthatóak fel a , gombok, műanyag, vagy fém kütyük, nagyobb virágok.
Mini-lijmpistool, 11x11cm

5. Vonalzó

Mindenképpen fémvonalzót vegyél, aminek az alján tapadós rész van. Ha a művészkéssel kell vágnod, vagy pontosan akarsz egy vonalat húzni, valamit bejelölni, nem mozdul el. Nagyon dühítő, és sokszor már nem javítható ha megcsúszik a vonalzó. Kár lenne egy örök darab miatt egy szép papírt a kukába dobni.

leniar-acel-vonalzo-30cm

Ha van rá lehetőség, érdemes beszerezni egy karos vágót. Van nagy méretben, és képeslap készítőknek , vagy fotót levágni kisebb. Én nagyon szeretem mindkettőt.

karos-vagoasztal-maxi-guillotine-tim-holtz-1225-31cm-1-db

6. Bígelő tábla  . Nem a legfontosabb dolog, de ha képeslapot készítesz, vagy minialbum imádó vagy biztos hogy nélkülözhetetlen! Ez is van 12″ méretben, és van kisebb változata is. Sőt, van olyan , ami egy papírvágóval egybeépített. Csak a pénztárcád és a szükségleted az ami meghatározza melyiket választod 🙂

2016-03-22_11_21_58

 

 

bordazotabla-vagogeppel-trim-score-board

7. Sarokkerekítő   Fotók, minialbumok széle nagyon jól tud kinézni, ha kicsit lekerekítjük. Nem árt ha a kezdő eszköz készletünk tartalmaz egy ilyet. Nagyon sokféle kapható, lehet egyszerűbbel kezdeni, de én a stabilitás híve vagyok így egy örök darabot is megmutatok Nektek!

k0008a-02-500x500

A Crop a dile a nagy kedvencem
SBC_wr-70904-6_0

Ha 12″ oldalakkal kezdtek alkotni jó ha albumot is beszereztek lapvédővel, mert egy idő után jó ha van az alkotásainknak egy rendes helye, és azokban megmutatni is lehet bárkinek.

Francheville Albums

 

Nagyon sok minden kellene még, de most többet nem mutatok egy jó papírkészlettel, fehér papírral hozzá lehet kezdeni. A további részek technikai, képzőművészeti alapok áttételéről, egy oldal megkomponálásáról, ízléses elrendezéséről , a harmonikus alkotásról szólnak a jövő héttől. Ha valaki konkrétan kérdezni szeretne a ScrapBolt oldal posztjánál, ahol ezt megosztom majd megteheti, és a következő blogbejegyzésban, agy a megfelelő helyen kitérek a kérdésekre is.
A többi használható eszköz, kellék majd a végén kerül felsorolásra, hiszen nagyon sok minden van még, de elkezdeni ezek nélkül nehéz lenne ! 🙂

További szép alkotónapokat, sok ihletet kívánok szeretettel!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.