Oldal2 részlet

Klassz barátnő – kihívás-inspiráció Mónitól

március 19, 2019 9:00 de. | Közzétette | Hozzászólás

Februárban Luczáné Kenyeres Mónika lett a Hónap Kedvenc Alkotója. Idén és tavaly is lelkesen részt vesz a játékunkon, hónapról hónapra. Most két alkotást is hozott vendégalkotóként. Mindkettó csodás vízfestős inspiráció a kihívásunkhoz. Ma mutatjuk a másikat. Az elsőt itt találod. Fogadjátok szeretettel!

“Alig hittem a szememnek, amikor a nevem olvastam Hónap Alkotójaként… Óriási öröm és megtiszteltetés! A kis, 6 éves lányom szerint: „Ügyi vagy Anya!”

márciusi kihívás témáját, feltételeit olvasva felcsillant a szemem: ezt nekem találtátok ki! Még vendégalkotóként is! Nagyon szeretem ugyanis azokat az oldalakat, amelyekhez elővehetem a festékeket, szivárványporokat, és folyhat, csoroghat szabadon a sokféle szín. Egy kis szárítás és folytatódhat a játék.

Két oldalt készítettem, de másként, más technikával. A közös az volt csupán bennük, hogy lekentem mindkettő fehér alapkartonját átlátszó gessoval, mivel így bírták a vizet és a festéket, nem szívták azonnal magukba.

A máodik oldal hátterénél a festéket és a vízben feloldott szivárványport egy darabka celofánra kentem rá, és ezt nyomtam a fehér alapkartonra. Na, jó nem voltam elég bátor, először egy kis darab papírra próbálkoztam és vártam a hatást, ami nem is maradt el. Belevágtam a nagy oldalba!

A stencilt itt is használtam, de barna tintával átitatott szivaccsal nyomtam át a mintáját, azt éreztem, kell. Egy kevés fekete tintás egyszerű nyilas bélyegzést hiányolt még a szemem és ekkor megálltam. Kevésnek éreztem ennyit.

Egy régebben eltett óriás chipboard akadt a kezembe, amelyet mindenképpen alá kellett pakolnom. Fehér alapkartonra bélyegeztem és ezeket vagdostam a chipi alá. Nem két perc volt, de most úgy érzem megérte.

A díszítéshez használt virágokhoz a festés próbapapírja remek szolgálatot tett: erre nyomtam őket és elő a kisollót!

A felírat adta magát: a kicsi lányom és a legjobb barátnője farsangi fotója alá nem is kerülhetett volna más.”

Oldal2 Oldal2 részlet Oldal2 részlet2 Oldal2 részlet3

Móni, köszönjük a klassz oldalakat és a részletes elkészítési leírtást! Légy bátor Te is és játssz velünk! Amint látod, igazán nem nehéz, csak egy kis alkotókedv kell hozzá! Március 25-ig várjuk szeretettel alkotásod, részletek itt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.