Mikulásos adventi naptár

október 19, 2017 1:25 du. | Közzétette | Hozzászólás

Nemrégiben hoztam már egy adventi naptárat. Ez most egy kicsit más. Ebbe nem lehet semmit tenni, ez csak az időt méri. Nem jár édességgel, jutalommal, maga a várakozás.

Az ötletet már tavaly meg akartam valósítani, a kivitelzés váratott magára. Silhouette géppel vágtam dekorgumiból. (Részletek a fotók után, a bejegyzés végén.) Így remélem, tartósabb lesz, hisz a suliba szántam. Talán könnyebb lesz motiválni így a fiúkat, bár nincsenek illúzióim 🙂

A Mikulás szakállába kell a számozott köröcskéket naponta beilleszteni. Ragasztani sem kell, szépen bennemaradnak. Nagyon élveztem az elkészítését, könnyen ment és nagy sikert aratott itthon. Akinek nincs gépe, az ceruzával rajzolja meg és sima köröket ragaszgassa fel a szakállra.

adventi naptár Santa Claus advent calendar

adventi naptár Santa Claus advent calendar

adventi naptár Santa Claus advent calendar

adventi naptár Santa Claus advent calendar

adventi naptár Santa Claus advent calendar

És most a hogyan készült rész jön. Örülök, hogy érdekel!

A mintát a Silhouette Design Store-ban vásároltam és dekorgumiból vágtam ki Silhouette Cameo® 3 digitális vágógéppel. A gyári beállítások jók voltak (késmélység: 20, sebesség: 1, nyomás: 4, dupla vágás be). Gyönyörűen vágta a gép, semmi hiba, semmi elcsúszás. Most ez a kedvenc anyagom!

Minden lapot tesztelj le vágás előtt vagy állítsd kicsit nagyobbra a nyomást, mert nekem a pirosat nem vágta át ez a beállítás tökéletesen. Olyan volt, mintha a hátoldala nem lenne átvágva, de könnyen szét tudtam szedni, letépni a kivágatot. Érdekes egy anyag ez a dekorgumi, az biztos.

Ragasztáshoz a Pentart Expressz ragasztó és a Glossy Accents is jó, csak türelmesnek kell lenni. A száradás tovább tart, mint a papírnál.

Ilyen könnyen el is készült a mű! Ha elakadnál vagy kiváncsi vagy, mire jók a Silhouette vágógépek, várlak szeretettel a Facebook-csoportunkban!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.