blogba-nevkartyak-piroska

Piroska – Kreatív Csapattag 2021.

január 5, 2021 8:10 de. | Közzétette | Hozzászólás

2021-ben csatlakozott Kreatív Csapatunkhoz Piroska. Itthon és külföldi oldalakon egyaránt találkozhattatok már vele és csodás alkotásaival. Nagy örömömre szolgál, hogy mostantól itt is inspirál Titeket. Nagyon várom már! Ismerjétek meg közelebbről!

Mesélj egy kicsit magadról, családodról! (Pl. hol élsz, mit csinálsz?)

“Budapesten élek a férjemmel és kislányommal, akik az oldalaim legfőbb szereplői. Végzettségemet tekintve pedagógus vagyok, egy középiskolában tanítok német nyelvet. “

PSX_20201129_123000-down

PSX_20200630_083050

Hogyan lettél scrapbookos? Mikor talált rád ez a hobbi?

“Amikor megismerkedtem a  férjemmel, szerettem volna a közös fényképeinkből egy kis albumot készíteni neki a születésnapjára. Amit egy hobbiboltban találtam, azt felvásároltam, és nekiálltam. Ma már csak mosolygok rajta, olyan kezdetleges, mégis akkora sikere volt, hogy onnantól kezdve igény volt az albumokra. Igazán azonban a kislányom születése után (azaz kb. 7 éve) mélyedtem el ebben a hobbiban, beszippantott a Project Life és az oldalkészítés kihívásokra.”

Elmondanád, miért scrapbookozol? Mit ad neked ez a tevékenység?

“Nagyon szeretem magát az alkotás folyamatát, ahogy elképzelek valamit, és az megvalósul, az tiszta flow élmény. A dolgos hétköznapokban szükségem van erre a kikapcsoló, feltöltő tevékenységre. A másik oldala pedig az emlékmegőrzés. Szinte egész gyerekkoromban írtam naplót, még az egyetem alatt is, ezért mindig is vonzott a hétköznapok dokumentálására fókuszáló irányzat. Sajnos azonban nem vagyok olyan kitartó benne, pedig már több formáját is kipróbáltam, mint amilyen lelkesen belevágok minden januárban… De nagyon örülök, hogy legalább scrapbook oldalakon, néha albumokban egy-egy emléket meg tudok örökíteni. A hálaadás, a szeretet kinyilvánítása fontos számomra ebben.”

PSX_20200721_215710-vert

Mire fókuszálsz alkotásaidon?

“A fényképre vagy a sztorira. Lehet, hogy van egy kedvenc fotó, és azt szeretném méltó köntösbe öltöztetni, kifejezve a szeretetemet, de van, hogy a komment a lényeg (ami lehet éppen a cím is). Arra törekszem,hogy a fotóról egyik esetben se terelődjön el a fókusz.”

Van-e, vannak-e kedvenc oldalad/albumod? Ha igen, megmutatnád és indokolnád?

“Mostanában inkább scrapbook oldalakat készítek (bár van pár félbehagyott albumom 2020-ból is 😛 ), és talán most ez a kedvencem. Azért szeretem, mert mindent egyesít, amit szeretek: fehér alapkarton mintás szegéllyel, és mindkét kedvenc eszközöm (Silhouette és Sizzix) által készült elemek is vannak rajta. Amivel pedig mostanában próbálkozom, a festett háttér (mellyel nem mindig vagyok megelédve), ezen az oldalon pacák formájában jelenik meg.”

PSX_20201118_173741-down

Hogyan szoktál inspirálódni? Van kedvenc alkotód?

“Instagramon követek jó pár scrapbookost, leginkább itt követem az irányzatokat (az élet más területén is). Magyarok közül Farkas Flóra Mónika, Gelencsér Anett és Válint Bea, külföldiek közül Steffi Ried alkotásai szoktak elbűvölni. Nagyon boldog lennék, ha nekem is ilyen eredeti ötleteim lennének!”

PSX_20201022_152314-down

Mesélj kicsit az alkotás folyamatáról! Hogyan áll össze nálad pl. egy oldal?

“Többféleképpen is indulhat: ha egy konkrét kollekcióval vagy vágófájllal kell dolgoznom, akkor ahhoz keresek fényképet+sztorit. Máskor a fényképhez választom ki a papírt és döntöm el, hogy milyen módon kívánom megszkreppelni.”

Hol, mikor, milyen körülmények között scrapbookozol?

“Többnyire hétvégén az egyik délután jut időm rá, esetleg késő éjszaka fejezem be a megkezdett oldalt. Jobb szeretek egy hosszabb időt egyben munkálkodni, mint több apró részletben, max előzetesen kivágom a vágófájlt, vagy tekerek párat a Sizzix-vel, ha már tudom, pontosan mit akarok.

Egy kis sarkom van, egy nagy sarokasztallal, ami mégis mindig kicsi 😛 Most kaptam hozzá egy nagyobb Kallaxot is, de nagy vágyam lenne valamiképpen megtoldani az asztalt, hogy akkor is tudjak dolgozni, miközben pl. vág a gép.”

PSX_20200502_084650

Van preferált technikád, hozzávalód, eszközöd, amit szívesen alkalmazol?

“Nagyon szeretek vágófájlokkal dolgozni, mert bár munkás a kivágott részek bélelése, de nagyon mutatós, és több esetben leegyszerűsíti az oldal elrendezés kitalálásának folyamatát. Az ollót csattogtatni is nagyon kikapcsoló tevékenység számomra.”

Mit gondol a családod, környezeted a scrapbook iránti szenvedélyedről?

“Nagyon szeretik, amiket alkotok, és támogatnak. A kislányom pedig már szintén próbálgatja a szárnyait 🙂 “

PSX_20200801_100440-vert

Sokfelé láthatjuk alkotásaid, magyar és külföldi oldalakon egyaránt. Mit tartasz eddigi legnagyobb sikerednek?

“Nagyon büszke vagyok rá, hogy néhány éve 5 alkotásom is szerepelt egy ausztrál online scrapbookos magazinban. Sajnos a Jot! Magazine azóta megszűnt, de szintén nagyon örülök, hogy tavaly két külföldi csapatba is felkértek csapattagnak (CUT to YOU, Clique International).”

Hol lehet téged megtalálni?

Facebook: Scrapiros – Scrapbook by Piroska Czakó-Radványi 
Instagram: piros01
Blog: Scrapiros  

blogba-nevkartyak-piroska

Facebook    |   Instagram    |    Scrapbook    |    Silhouette    |    Sizzix    |    Hírlevél

Ha érdekel a scrapbook vagy nem tudod, hogy kezdj hozzá vagy megmutatnád alkotásaid, nézz be a Scrapkuckóba,
ahol öröm az alkotás!
 Vár szeretettel egy baráti közösség!

Címkék:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.