String art avagy fonalgrafika a scrapbookban + tutorial

március 9, 2016 1:29 du. | Közzétette | 2 Hozzászólás

Ma egy új trendet mutatok be nektek, ami egyre jobban terjed a scrapbook világában. A különböző hímzések, varrások egyébként is reneszánszukat élik a scrapbookingban, ezzel most senki se tud mellélőni. A Pink Paisleenek és Paige Evans Fancy Free (áprilistól elérhető a boltokban) kollekciójának köszönhetően pedig még szélesebb körben el fog terjedni a string art, hiszen piacra dobtak két szuper sablont, amivel gyorsan készíthetünk wow faktoros  alkotásokat. Az egyik egy 12″ oldalon használható szív alakzat a másik pedig egy kisebb gyémánt. Mind a kettő készletben kapható, tartozéka egy műanyag sablon, ami bármennyiszer felhasználható, fonal és köves gémkapcsok. (Előrendelni az info@scrapbolt.hu címen lehetséges.) Természetesen a legkreatívabbak maguk is készíthetnek sablonokat, érdemes kísérletezni. 🙂

pink pasilee string art

A string art – magyarul fonalgrafika – bizonyára mindenkinek ismerős technika óráról. Nem nagy tudomány, pofonegyszerű elkészíteni még annak is, aki soha nem hímzett két öltésnél többet. Hoztam egy tutorialt is Nézd meg én hogyan készítettem!

1. Kivágtam a kívánt méretű papírt a 6×6″ tömbből és a sablont két kis csipesszel a papírhoz rögzítettem. Ezután körzővel (lehet tűvel, hegyes ollóval is) kiszurkáltam a forma metszéspontjait. Ennél a pontnál kétféleképpen folytatódhat a történet. Használhatjuk a gémkapcsokat, ebben az esetben csavargatni kell a fonalat a gémkapcsok köré vagy tűt ragadhatunk és kivarrjuk. Én most ezt a megoldást választottam.

string art

2. Csak a sablonon látható ábrát kell követnünk és kihímeznünk a mintát. Én 6 szállal varrtam, hogy erőteljes legyen a minta, emiatt viszont elég sok fonalat elhasználtam.

string art2

3. Elkészülve ilyen lett. 🙂 Figyeljünk rá, hogy egyenletesen varrjunk, ne legyen túl laza, de feszes sem, mert akkor összerántja a papírt.

string art3

4. A fonal végét washi tapasszal ragasztottam le. Leragasztás előtt mindig feszítsük ki a szálakat. A görcsölést most felejtsük el, mert a kis gumók miatt nem tudnánk szépen ráragasztani az alapkartonunkra.

stringart4

Máris mutatom a végeredményt, ami a már említett Pink Pailsee Fancy Free kollekcióból készült. Az alapra kétoldalú ragasztóval ragasztottam és látszik milyen szépen felfeküdt a washis trükknek köszönhetően. Ha valamiért nem sikerül szépen eldolgozni a hátulját 3D ragasztóval emeljük ki az alapról. Az elkészült fonalgrafikát pufi matricával és kivágattal dekoráltam. Fekete akrilfestékkel pacáztam két helyen és végül enamel pöttyöt és szívecskét ragasztottam a virággal ellentétes oldalra, ezzel megteremtve a képeslap egyensúlyát.

sring art6

string art pink paislee

string art tutorial

 

2 hozzászólás

  • Papp Claudia szerint:

    Nagyon tetszik ez a technika és az egész kollekció! Szeretném kérdezni, hogy csak ezt lehet majd rendelni vagy mást is a kollekcióból, papírt, gombokat, marticát?

  • Farkas Flóra Mónika szerint:

    Kedves Cludia! Bármi rendelhető a kollekcióból. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.