creativation

Trendek, újdonságok 2019-ben

január 31, 2019 9:59 de. | Közzétette | Hozzászólás

Évről-évre megrendezik az USA-ban így év elején az újdonságokat bemutató kiállítást. Rengeteg gyártó, tervező van jelen, rengeteg új terméket, anyagot, technikát mutatnak be. Idén sincs ez másként. Napok óta csorgatom a nyálam a videók láttán. Mindig találok újabbat, annyi van. Gondoltam, megmutatom a kedvenceimet és azokat, amik Neked is tetszhetnek. Azt hiszem egy bejegyzés kevés is lesz.

Figyelem! Rengeteg videó következik! Adatforgalomra felkészülni!

Na, de nem húzom az időt, kezdem!

Aki ismert, tudja, hogy Silhouette digitális vágógép-mániás vagyok. Ez az első termék is ehhez kapcsolódik. Hőfóliázó szerkezet digitális vágógépekhez. Csodálatos és egyedi fóliázott meghívókat, textilt, lakásdekort stb. készíthetsz vele. A WRMK egy USB-porton keresztül felmelegíthető eszközt kreált, mellyel bármilyen mintát átrajzolhatsz az anyagodra a fóliáról. Mindegyik Silhouette vágógéppel kompatibilis, a kés helyére kell tenned ezt a “tollat”. Tényleg csak a képzelet szab határt. A videót nézve érthetőbb lesz.

Az (egyik) örök kedvencem Tim Holtz, a nagy kotyvasztó. Azt bírom benne, hogy nemcsak bemutatja a termékeit, hanem el is magyarázza a működését. Sőt, tippeket is ad! Idén több újdonságot is hozott. Az egyik a Distress Oxide spray formában. Ez igazi kutatómunka eredménye. Mert nem lehet csak vízzel felhigítani a festéket, mert akkor már a flakonban oxidálódik és fehér lesz, mire kifújnád. Erre találtak megoldást.

A rétegezhető, eltolható stenciljei szerintem nem újak, de nagyon kreatív ötlet és szuperül használhatóak.

És alkoholos tinta témában is hozott újat. Szívesen kipróbálnám pl. a lift inket. Ez egy olyan tintapárna, amivel ha bélyegzel, visszaszedi az alkoholos festéket. Izgalmasan hangzik. Csak megtisztított bélyegzővel használd, különben nem működik. (Mondtam már, hogy imádom a stílusát is Timnek?)

És jöjjenek még a személyes kedvencek! Vicki Boutint nagyon bírom: a stílusát, a lazaságát, a könnyedségét, ahogy alkot, hogy nem stresszel. Az eszközei is szuperek. Igaz, nem vagyok mixed mediás (de még lehetek), de alig várom, hogy kipróbáljam pl a krétáit és varázsoljak. Az új kollekciója is nagyon magával ragadott.

Akik szeretnek festeni, nézzék meg Jane Davenport újdonságait. Valami hihetetlen módon sminkel papíron. Az új tollai pedig elvarázsoltak. Bárcsak feleannyira tudnék rajzolni, mint ő. Egy igazi művész!

Most a mechanikus vágógép-tulajoknak mutatok újdonságokat. Ez a hölgy a Spellbinders egyik tervezője. A késeken kívül először az fogott meg, ahogyan beszélt. Hogy milyen szeretettel tervezi ezeket a késeket és az emberekről. Annyira jó hallgatni. Érdekes, hogy nekem nincsenek ilyen típusú vágőkéseim, inkább általánosak vannak, De annyira jó technikákat mutat arra, hogyan lehet változatos lapokat készíteni. Nézd meg!

Imádós bélyegzőim a forgatós (turn around) bélyegzők. Innovációjukkal könnyebb lett használatuk.

Gina K. ebben a videóban a glitterpasztáját mutatja be, illetve a bársonyfóliáját.

A következő jegyzetfüzetet kreatív alkotóknak javaslom. Akiknek mindig jár az agyuk, akik úton-útfélen firkálnak. Cserélhető a belseje, és szuper ez a gumis megoldás a tollak tárolására.

A scrapbook-kollekciók közül nekem Maggie Holmes Sunny Days készlete tetszett a legjobban. Bár valószínű, nem láttam mindet. Nézd meg Te is!

És egy profi szerkentyű, ha videókat készítesz. Minden egyben van benne.

Végül mára még egy kis rendszerezés és tárolás. Az ecsettartót imádom. És az összes sínes falra szerelhető tárolót elfogadnám azonnal. Neked melyik a kedvenced?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.