DSC_4672 ki

Viki – Kreatív Csapattag 2021.

január 10, 2021 11:11 de. | Közzétette | Hozzászólás

Ma Vikiről derül ki ez+az.

Mesélj egy kicsit magadról, családodról! (Pl. hol élsz, mit csinálsz?)

“Férjemmel és 2 gyermekemmel (1 fiú, 1 lány) egy Pest megyei városban élünk. Tavaly óta a ScrapBolt új tulajdonosaiként. Én foglalkozom a webáruházzal, rendelésekkel, csomagolással, kérésekkel. azaz mindennel, ami ezzel jár. Szerencsésnek érezem magam, hogy a hobbim a munkám.
Végzettségemet tekintve könnyűipari üzemmérnök vagyok, nyomdaipari szakiránnyal. A ScrapBolt átvétele előtt ezen a területen dolgoztam, hol nyomdában, hol reklámügynökségen.”

 

Ha 5 szóval kellene jellemezned magad, melyek lennének ezek?

“segítőkész, őszinte, következetes, kocka, precíz”DSC_4672

Hogyan lettél scrapbookos? Mikor talált rád ez a hobbi?

“Kisfiam születése után keresgéltem egy emlékmegőrzési formát, ahol a fotók mellett a történetek is megmaradnak. Szerettem volna, ha nem vesznek el az emlékek. Ez még a dínók korában volt. 🙂 Egy hobbiboltban leltem egy 12”-es tasakos albumra és nekifogtam. Fogalmam sem volt, hogy scrapbookozom. Még papírjaim sem voltak, kezdetben csomagolópapírt, színes ceruzát, stb. használtam. Aztán rátaláltam a scrap.hu baráti közösségére, ahol rengeteget tanultam. Itt is köszönöm a csajoknak önzetlenségüket, lelkesedésüket. <3 “

Elmondanád, miért scrapbookozol? Mit ad neked ez a tevékenység?

Fentebb említettem: nekem a scrapbook az emlékmegőrzés. Fotó, cím, komment hármasa.”

merryandbright_logos IMG_20190709_142415Mire fókuszálsz alkotásaidon?

“Mindenképp a fotóra és a hangulatra.’

Van-e, vannak-e kedvenc oldalaid/albumod? Ha igen, megmutatnád és indokolnád?

“Minden alkotás közel áll a szívemhez, a legtöbb a gyerekekről szól, ez az ő örökségük. Az emlékek teszik kedvessé, kedvenccé. Ezen felül, ha úgy érzem, valamelyik igazán jól sikerült, az az aktuális kedvenc.”

IMG_20180822_160850DSC_4467_1500px

Hogyan szoktál inspirálódni? Van kedvenc alkotód?

“Közösségi médiafelületeken nézelődöm: Instagram, YouTube, Pinterest. Jennifer McGuire nagy kedvencem, pedig nem is készítek képeslapokat. 🙂 Egyébként mindenevő vagyok.”

Mesélj kicsit az alkotás folyamatáról! Hogyan áll össze nálad pl. egy oldal?

“Elég lassan alkotok. Sokat válogatok a papírok között, nehezen döntök. Aztán mekkora legyen a fotó, hány db és hasonlókon is sokat agyalok. Talán éppen ezért szeretek liftelni vagy vázlat után alkotni. Ilyenkor könnyen kitalálom, mit örökítek meg, megszerkesztem hozzá a képet és jön a többi is. Szerintem ez kocka voltomból adódik. :)”

IMG_20190318_123557 IMG_20190709_142430

Hol, mikor, milyen körülmények között scrapbookozol?

“Kb. fél éve nem alkottam már. Költözés, felújítás miatt. Remélem, hamarosan elkészülünk és lesz rá helyem, alkalmam. Most a vágógépemen kívül minden dobozokban van.”

Van preferált technikád, hozzávalód, eszközöd, amit szívesen alkalmazol?

“Nincs ilyen technikám. Leginkább egyszerű stílusban alkotok, szeretem a színeket. Nem szoktam rétegezni, halmozni az oldalaimon és a mixed médiát is csak messziről csodálom.
Imádom a Silhouette Cameo vágógépem, nemcsak scrapbookra használom. Igyekszem másnak is megtanítani, megmutatni ebben a gépben rejlő rengeteg lehetőséget.”

DSC_3860_s IMG_20180607_083821_logos IMG_20180902_155033 (1) DSC_3531

Mit gondol a családod, környezeted a scrapbook iránti szenvedélyedről?

“Tetszik nekik, amit csinálok, nem néznek fura szerzetnek. Szükségem van az alkotásra, az elmélyülésre. mindenkinek kell (legalább) egy  hobbi.”

Szerinted más lennél, ha nem ismernéd ezt a hobbit?

“Szerintem nem lennék más. Más lenne a hobbim, mások a barátaim, de ugyanaz az ember lennék. A kreativitás mindenképp része lenne az életemnek, hiszen gyerekkorom óta elkísér.

Illetve lehet, hogy ha nem scrapbookoznék, nem a hobbim lenne a munkám. Nem jött volna egy olyan lehetőség, amit még meg sem álmodtam. Ezúton is köszönöm Csabának és Eszternek, hogy rám gondoltak, mikor a ScrapBolt jövőjéről volt szó. És minde tőlem telhetőt megteszek, hogy egy ilyen több mint tíz éves, már a magyarországi scrapbook kezdetén jelenlevő vállalkozást sikerrel folytassam.”

IMG_20181104_131706

Mit tartasz eddigi legnagyobb sikerednek?

“Büszke vagyok rá, hogy több éven át – volt, hogy évente kétszer is ~ sikeres scrapbook táborokat szerveztem. Ez onnan indult, hogy a scrap.hu közösség tagjaként én is részt vettem többön is. Mikor a scrap.hu-s szerkesztő lányoktól átvettem a stafétát, az vezérelt, hogy másoknak is lehetősége legyen ilyen klassz eseményen reszt venni, mint nekem. A visszajelzésekből ítélve ez sikerült is.

Másik nagy sikeremnek tartom, hogy személyes vagy csoportos workshopokon megtaníthatom a Silhouette vágógépek és a Silhouette Studio program használatát. Mindenkinek azt, amire épp szüksége van.  Jártam már iskolában, matematika szakkör keretében. Segítettem filcdekorációkat készítő kézművesnek meggyorsítani a szabást. És volt, aki a vállalkozása szolgáltatásait bővítette.  A karantén alatt mindez online folytatódott. Szuper érzés, hogy részese lehettem sikereiknek.”

Mit szeretnél még elérni a scrapbookban?

Hogy a gyerekeimnek készült alkotásaim jó kezekbe kerülnek majd. Most úgy látom, nem fogják kidobni. :D”

Szeretnél még megosztani valamit az olvasókkal?

“Imádom a finom, érett mangót.”

Hol lehet téged megtalálni?

Facebook
Instagram: czviki
És a Scrapkuckóban is
E-mail: info kukac scrapbolt pont hu

blogba-nevkartyak-Viki

Facebook    |   Instagram    |    Scrapbook    |    Silhouette    |    Sizzix    |    Hírlevél

Ha érdekel a scrapbook vagy nem tudod, hogy kezdj hozzá vagy megmutatnád alkotásaid, nézz be a Scrapkuckóba,
ahol öröm az alkotás!
 Vár szeretettel egy baráti közösség!

Címkék:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.