DSC_9037 ki

Alkotós alkotás – 2021. májusi kihívás

május 1, 2021 7:19 de. | Közzétette | Hozzászólás

Tudtad, hogy május elseje a Munka ünnepe? Persze, hogy tudtad! És azt, hogy a Nemzetközi scrapbook nap is? Ezt már kevésbé, ugye?Én tudtam, hogy vanilyen nap, de bevallom, sem tudtam, mikorra esik.

Májusi kihívásunk ötlete Piroska fejéből pattant ki. Mivel Piroskának végzős osztálya van, inspirációját még nem tudta elkészíteni. Most a szokásos osztályfőnöki teendői mellett az érettségihez kapcsolódói feladataival is foglalkozik. Sőt, ebben az időszakban diákjai lelkét is erősíti, ápolgatja, hiszen nekik ebben a vírushelyzetben sok mindenről le kell mondaniuk. Elmarad sok szóbeli vizsga, ami lehetőséget adna a javításra. Nem mindenki tud írásban felelni. Emlékszem, mikor érettségiztem, az egyik osztálytársam a szóbelin annyira izgult, hogy alig tudott beszélni. Megkérdezték a tanárok, hogy hívják és azt mondta: Vix-jegyzék. 😀 Ugye egyértelmű, nem a tudásával volt a baj? Utólag ez már vicces, de ott és akkor nagyon stresszes volt. Szóval ma én leszek Piroska magyar hangja.

Ez a kihívás május 1-hez, a Nemzetkozi Scrapbook naphoz kötődik, ezért a felhasznált fotón éppen scrapbookozz vagy valamilyen más papírprojekttel foglalkozz! Lehet ez régebbi fotó is, de nagyon új is.  Akár a rengeteg hétvégi program résztvevőjeként. Sokan jártunk táborban, klubon, baráti összejövetelen, rendezvényen vagy akár otthon, gyerekekkel kézműveskedtünk. Ha nincs kifejezetten scrapbookkal kapcsolatos fotód, elfogadunk más kreatív hobbis alkotós fényképet is. (Nem kell, hogy az arcod látszódjon vagy takard ki, tiszteletben tartjuk a személyiségi jogaid. Ez nem lesz gond. Ötlet: lefotózhatod pl. a készülő alkotásod a kezeddel.)

És jöjjön pár sor az oldalamról! Ez egy régebbi alkotásom, a fotó is már 6 éves! Szedresen készült, az egyik általam szervezett scraptáborban. A fő fotó a csoportkép a résztvevőkkel. A többi képen az élményeket örökítettem meg. A fotócserés oldalam Tetitől, az ajándék képeslapot a résztvevők aláírásaival, a csodaszép környezetet, Gigi workshopján készült média inkes vászonképet. Hogy előjön minden egy fotó láttán! A szagok, az ízek (ki ne emlékezne?), a hangulat! Mennyi kedves emlék! Hát nem ez a scrapbook lényege?!

Technikailag nagyon egyszerű oldal. A fényképeket egy csoportba rendeztemés a chipboarddal, valamint a fekete firkával “bezártam”, hogy fókuszban legyenek. A 3 chipboard alkotta vizuális háromszög pedig a csoportképre viszi a szemet. A halvány háttérből “kiugranak” a sötétebb tónusú fotók, így kiemelve azokat. A fotók körüli vékony fehér keret is ezt a célt szolgálja.

cs2cs3cs1

A kihívás szabályai

 • A kihívásra scrapbook-technikával készült alkotásokat várunk. ez lehet oldal, minialbum oldalpár, utazónotesz, vászonkép stb.
 • Mivel ez a kihívás május 1-hez, a Nemzetkozi Scrapbook naphoz kötődik, ezért a felhasznált fotón éppen scrapbookozz vagy valamilyen más papírprjokttel foglalkozz! Lehet ez régebbi fotó is, de nagyon új is. Sokan jártunk táborban, klubon, baráti összejövetelen, rendezvényen vagy akár otthon, gyerekekkel kézműveskedtünk. Ha nincs kifejezetten scrapbookkal kapcsolatos fotód, elfogadunk más kreatív hobbis alkotós fényképet is.
 • A kihívásra készült alkotásokat 2021. 05. 25. éjfélig küldd el a csapat@scrapbolt.hu címre.
 • Eddig máshol még nem publikált alkotást küldj, és kérünk, hogy Te is csak 2021. 05. 26-a után tedd művedet nyilvánossá. Boldogok leszünk, ha azt is megosztod, hogy a ScrapBolt kihívására készítetted. #scrapboltkihivas #scrapbolt @scrapbolt
 • Ha liftelés vagy más alkotó műve inspirált, mindenképpen utalj rá!
 • 2021. 05. 26-a után feltöltjük a képeket a Facebook-oldalunkon egy albumba, ahol egymás alkotásait meg lehet nézni.
 • Egy szerencsés nyertest sorsolással választunk ki, aki egy 5000 Ft-os vásárlási utalványt kap, melyet a ScrapBolt webshopjában költhet el.
 • A zsűri sem marad tétlen: az általunk legtöbb pontot kapott alkotás nyeri a Hónap Kedvenc Alkotója címet. És ezáltal esélyes lesz az éves nagy nyereményre. Ezt a különleges ajándékot az nyeri, aki a legtöbbször volt a Hónap Kedvenc Alkotója.
  (Az ajándék kilétét azért fedi homály, mert ezt mindig az Év Kedvenc Alkotója választja ki. Olyan ajándékot kap, ami szíve vágya, amire régóta ácsingózik, de eddig nem volt lehetősége.)
 • A Hónap Kedvenc Alkotóját meghívjuk, hogy a következő hónapban legyen vendég csapattag, és a blogon megmutathatja több alkotását. A Hónap Kedvenc Alkotója abban a hónapban a kihívásban nem értékeljük, de inspirációt készíthet.
 • Eredményhirdetés 2021. május végén Facebook-oldalunkon.

Jó játékot Mindendenkinek!

Ne feledd, május 1. a Nemzetközi scrapbook nap! Ezen a hétvégén akciókkal, játékokkal várunk a , scrapbook csoportunkban és Facebook oldalunkon egyaránt! Nézz be, játssz velünk és nyerj!

blogba-nevkartyak-Viki

Facebook    |   Instagram    |    Scrapbook    |    Silhouette    |    Sizzix    |    Hírlevél

Ha érdekel a scrapbook vagy nem tudod, hogy kezdj hozzá vagy megmutatnád alkotásaid, nézz be a Scrapkuckóba,
ahol öröm az alkotás!
 Vár szeretettel egy baráti közösség!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.