Áprilisi kihívás és az alkotói válság

április 3, 2018 1:18 du. | Közzétette | Hozzászólás

Halihó! Meghoztam a tavaszt és meghoztam az áprilisi kihívást!

Ez most egy kicsit rendhagyó lesz részemről. Ugyanis elkapott az alkotói válság. Ezt tetézve még a vírusok sem kimélnek minket. Két hete hol egyikünk, hol többen betegeskedünk. Mivel sokan így vannak ezzel mostanság, könnyű lesz a kihívás. A csapattal közösen ötletelve született meg a feladat.

A tavaszról gondolkodván végül az illatok lettek a nyerők. Olyan scrapbook-oldalt, vászonképet várunk tőled,  amit valamilyen illat ihletett. Az illatok nagyon erősen bevésődnek az agyunkba és emlékeket hívnak elő. Lehet az egy parfüm, amiről eszedbe jut valaki; egy étel illata; egy közös kávézás; egy kedvenc virág, babaillat, a megszokott öblítő illata és még sorolhatnám. Biztosan tudod, mire gondolok.

Ugye, tényleg nem nehéz? Tulajdonképpen bármiről alkothatsz, csak írd meg, milyen illat ihletett meg. Még a technikát, színeket sem szabtuk meg. Ha alkotói válságban szenvedsz te is, akkor a bejegyzés végén összeszedtem pár ötletet, ami segíthet túllendülni ezen.

Most mutatok pár régebben készített oldalamat ötletadóként, míg kilábalok a válságból. 🙂 (Régen készültek, nem a manapság trendi stílusban, de ez is én vagyok.)

Imádom a frissen mosott ruha illatát. Mikor a fiam kicsi volt, teregetéskor a csipeszekkel játszott. Pipe – így tudta kimondani.

cof

cof

Lakótelepeken gyakran érezni ebédillatot. Legtöbbször a rántott húsét. Legalábbis nálunk azt lehetett. Mi is sok rántott dolgot eszünk a gyerekek miatt. Egyik nyáron pl. kétnaponta rántottam cukkinit vagy tököt, annyi termett a kertben. Finomnak finom, de amíg elkészül! Ez az oldal is erről szól: már megint tök.

cof

cof

Ősszel az avar illata nagyon jellemző. Meg a hangja, ahogy csörög. Kert és fák lévén nekünk a gereblyézés is az őszhöz tartozik.

sdr

cof

A babaillatot ki ne felejtsem! Ugye milyen csodás és megnyugtató? Elsőgyerekes szülőként minket nagyon meglepett, hogy másilyen is lehet. 🙂 A fotó kényes részeit kitakartam. Annó a scrap.hu oldalon többek illetlennek tartották, remélem, te a viccesebb oldalát látod majd.

sdr

cof

Emlékszik valaki a zöld Bourbon borotvahabra? Apukám nagyon sokáig azt használta. És szinte mindig kockás inget hordott. Ezekről ő jut eszembe. <3

cof

És a süti illata! Mikor betölti az otthonod! Egy időben rengeteg muffint sütöttem: sósat, édeset, otthonra, munkahelyre. Itt most épp a kisfiammal.

sdr

cof

A szabályok összefoglalva:

 • A kihívásra készült alkotásokat 2018. 04. 27-ig várjuk a csapat@scrapbolt.hu címre. (Most kicsit kitoltuk a határidőt.)
 • 12″-es, A4-es oldallal, tetszőleges méretű vászonnal, albummal nevezhetsz, ami  scrapbook-technikával készült és megfelel a kihívás feltételeinek.
 • Eddig máshol még nem publikált alkotásokat várunk, és kérünk, hogy Te is csak 2018. 04. 27-e után tedd művedet nyilvánossá.
 • Ha liftelés vagy más alkotó műve inspirált, mindenképpen tedd közzé vagy utalj rá.
 • Lehetőséget biztosítunk, azaz meghívjuk a Hónap Kedvenc Alkotóját, hogy a következő hónapban legyen vendég csapattag, és a blogon megmutathatja több alkotását. A Hónap Kedvenc Alkotója abban a hónapban a kihívásban nem vehet részt.
 • Csak 1-2 db fotót küldj, amely 1000 pixelnél nem szélesebb. (Ha nem tudod átméretezni a képet, az sem baj.)
 • 2018. 04. 28-án feltöltjük a képeket a Facebook oldalunkon egy albumba, ahol egymás alkotásait meg lehet nézni.
 • A nyertest sorsolással választjuk ki a random.org segítségével. Nincs lájkgyűjtés.
 • A zsűri sem marad tétlen: az alkotások közül kiválasztjuk az első hármat, melyek nagyobb eséllyel indulnak a sorsoláson. Az első helyezett 4x, a második 3x, a harmadik 2x kerül a virtuális kalapba, mindenki más egyszer. Ebből a kalapból sorsolunk a végén. A zsűri által választott alkotás nyeri a Hónap Kedvenc Alkotója címet, ezáltal esélyt az Év Kedvenc Alkotója címre és az ezzel járó nagy ajándékra.
 • Eredményhirdetés 2018 májuselső napjaiban.

 

És most jöjjenek az ihlethozó, válságűző  tippek!

 • Ne görcsölj rá! Ha nem megy, akkor nem megy. Ne stresszeld magad!
 • Csinálj valami mást! Menj ki a szabadba, tornázz, játssz a gyerekekkel, kirándulj, érezd jól magad!
 • Inspirálódj! Az ötlet ott van mindenhol. Egy szín, egy fotó, egy újsághirdetés stb. Vagy a jó öreg Pinterest.
 • Hallgass zenét! Egy jó pörgős zene tettre késztet. Egy lassabb meg elgondolkodtat.
 • Próbálj ki új technikát!
 • És a Jolly Joker: liftelj!

 

Nem, nem felejtkeztem meg az ajándékról sem. Remélem, már tudod, hogy az is van minden kihíváshoz. Áprilisban ez:

DSC_9233

Pinkfresh Studio Heart kollekciójának készletei (betűmatrica, die-cut csomag és matricák) és 2 db színben illő Brillance tinta.

Remélem, tetszik a kihívás, szép emlékeket hoz elő és részt veszel a játékunkon! Jó alkotást, szép napsütéses, inspiráló időt kívánok!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.