20211118_123722 ki

December Napjai – hogyan csináld vagy ne csináld?

november 22, 2021 11:17 du. | Közzétette | Hozzászólás

Mi is ez pontosan?

Ezt a népszerű scrapbook projektet a kreatív és tehetséges Ali Edwards indította el 2007-ben. Az ilyen típusú kézműves projekt célja egyszerű: a decemberi hónap vagy a karácsonyig tartó 25 nap dokumentálása.

Ez egy gyönyörű módja annak, hogy dokumentáljuk a karácsonyi készülődés ünnepi hangulatát, a mindennapokat, amibe belecsempészünk egy kis varázslatot. Formátumát illetően nincsenek megkötések, lehet ez PL (Project Life) album, könyv, utazónotesz, napló.

Hogy nem készült el az én albumom?

Az első és jelenleg egyetlen DD albumomat 2019 decemberében kezdtem el. Elég sokáig elég jól haladtam, viszont mint minden „első bálozó”, ipari mennyiségű tartalmat halmoztam fel, bele sem fértem egy albumba, így a tartalommal való feltöltésen kívül nem maradt időm/energiám/kedvem díszíteni, foglalkozni vele, hiszen ennek azért köztünk szólva decemberben van meg a varázsa. Őszintén, nyáron kinek van kedve fenyőágakat és mikulás virágos mintákat vagdosni? Ugye.

A másik nagy hátráltató tényező (ez a kedvencem, és Csajok tegyétek a kezeteket a szívetekre, sokan éltünk már át ilyen szitut, és reptettük meg a közös albumokat, oldalakat) ha szakítasz a pasiddal nagyjából olyan márciusig bezárólag – miért pont március? Mert addig még biztos az asztalod nyomokban tartalmazni fogja a DD alapanyagokat, oldalakat. Ilyenkor indul a képnyirbálás, oldalkitépés, fotómegsemmisítés, nehogy már egy szakítás miatt ne vigyük végig az első DD-nket, hiszen egyedül is mennyire cukin néztünk már ki az ünnepi fotókon. Kibékülés után pedig jöhet az újabb fotóelőhívás, újra tervezés, némi bűntudat, hogy elkapkodtuk a dolgot. A harmadik ilyen után (természetesen ugyanazzal a pasival) már csak bevágod a félig kész DD albumodat a fiókba a következő karácsonyig megígérve magadnak, hogy majd akkor be fogod fejezni. Vagy nem.

A fenti teljesen fiktív kis történeten (mondjuk a 2019-es naplóm és a felső fiókom másról árulkodik) felbuzdulva idén kiválasztottam magamnak a tuti befutót, a MemoryDex kártyás formátumát. A kártyák hihetetlen szabadságot adtak, kiveszem – beteszem, áthelyezem, borítékolom vagy előtérbe helyezem.

8

MemoryDex

A MemoryDex egy Rolodex-stílusú pörgettyű, amelyet Heidi Swapp arra tervezett, hogy megmutassa emlékeit és jegyzeteit gyönyörű kártyák formájában.

Először Zsófi barátnőm mesélt erről egy évvel ezelőtt. Nézegettem is a képeket, viszont akkor annyira nem fogott meg, az én ízlésemnek túldíszített kirakatnak tűnt. Akkor még nem értettem, mennyire könnyedén tudom a saját világomat megjeleníteni egy-egy kártyán.

A tavalyi évben nem erőltettem ezt a DD dolgot, nehéz időszakon mentünk keresztül, az ünnepi hangulat messze elkerült. Idén tiszta fejjel és nyitott szívvel úgy döntöttem újra megpróbálom. Elengedtem az összes klisét, nem fogok rágörcsölni, csak sodródom az ünnepi árral 😊

Igen, lesznek olyan napok (nem is egy), amikor semmi „izgalmas” nem fog történni. Fókuszáljunk magunkra, az érzéseinkre, csempésszünk kicsi varázslatot a mindennapjainkba. Ehhez idén a Simple Stories Simple Vintage North Pole, a  Holly Days és a Feelin’ Frosty kollekcióját választottam, amik kellőképpen bohókásak ahhoz, hogy egy vidám és játékos hátteret adjanak az ünnepi készülődéshez.

7

A MemoryDex formátum szuper választás, ha most először vágsz bele a decemberi naplózásba, vagy ha rutinos alkotóként kilépnél a konfortzónádból 😊

Büszkén jelentem, most először úgy indulok neki a decembernek, hogy a MemoryDex albumomba elkészültek a kártyák – már csak a fotókat és fotókhoz illő kiegészítőket várják 😊 
66 8 5 4 3 2 1

Tartsatok velem egész decemberben, megmutatom a kártyák készítésének és díszítésének trükkjeit, és hogy az ünnepek után hogyan tudjátok biztonságosan tárolni őket.

blogba-nevkartya-suti

Facebook    |   Instagram    |    Scrapbook    |    Silhouette    |    Sizzix    |    Hírlevél

Ha érdekel a scrapbook vagy nem tudod, hogy kezdj hozzá, esetleg megmutatnád alkotásaid,
nézz be a Scrapkuckóba, ahol öröm az alkotás! Vár szeretettel egy baráti közösség.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.