feb1-2

Februári kihívás – Betűzz velünk!

február 1, 2017 1:23 du. | Közzétette | Hozzászólás

Szeretnék én is gratulálni a januári kihívás nyerteseinek. Igen-igen, nem elírás, a zsűri szavazása döntetlent hozott! Ketten vannak: Pásztor Judit és Sóber-Juhász Annamária! Annamária pedig a gyönyörű Carpe Diem plannert is megnyerte! Dupla gratula!

 

Februári kihívásunk elsőre kicsit nyakatekertnek tűnhet, de higgyétek el, nem az! Külföldi blogokat, magazinokat olvasók számára nem lesz új, ők már találkozhattak ezzel a típusú kihívással. Arra kérünk Benneteket, hogy a SCRAPBOLT betűivel játszatok egy kicsit, mégpedig a következőképpen: keressetek olyan eszközöket, anyagokat, technikákat, amelyek kezdőbetűiből kijön a SCRAPBOLT neve. Minden betűből minimum egyet használjatok fel!

 

Jöjjön egy felsorolás, amitől természetesen el lehet térni:

S: stencilezés, struktúrpaszta, selyempor

C: cím, címke, cérna

R: rétegzés, repesztés, ragasztás

A: alapkarton, akvarellpapír, alkoholos tinta

P: pecsételés, pausz, papírvirág

B: bélyegzés, boríték, betűmatrica

O: oldal, organzaszalag, olló

L: levegőn száradó gyurma, lakkfilc, liftelés

T: tintázás, tépés, tekerés

 

Tehát még egyszer:

– Egy olyan alkotást kérünk, ahol a használt eszközök, anyagok és alkalmazott technikák kezdőbetűiből ki lehet rakni a SCRAPBOLT nevét.

– Minden betű szerepeljen legalább egyszer. Ennek összesítését pedig írjátok le jelentkezéskor a levélbe.

– A magyar nyelvünkben már bejáratott kifejezéseket és szavakat fogadjuk el. Például stencilezni szoktunk, de stampelni nem, vagy bígelünk, de nem buttont teszünk az oldalra.

– Elfogadjuk továbbá a termékkategóriák neveit is. Egy példa: papírvirág és pillangó. Mivel a papírvirág termékkategória, papírból készült virág, a lepke meg nem, így ez utóbbi nem felel meg a feltételeknek.

– A kétjegyű betűkből álló hangokat egynek tekintjük, tehát jelen esetben a C betű nem cs, vagy az S betű nem lehet sz.

– Könnyítésként viszont egy betű esetén lehet színt is választani. Erre ugyanúgy érvényesek a fentiek, tehát a szürkét, az orange-t vagy a blue-t nem tudjuk elfogadni.

 

A másik példa pedig maga az inspirációs oldalam:

Amikor csak tehetjük, elmegyünk minden hónap utolsó péntekjén a Klub Extrára. Ez amolyan workshop scrapfanatikusoknak, új technikákat tanulunk, kísérletezünk, és persze jó sokat nevetünk. A legutóbbi nekem extrán extra lett – Andi, Brigi és Erika meglepetés szülinapi bulit szervezett. Volt minden, scrapeltünk, ettünk, ittunk, csuda ajándékok, a tenyerükön hordoztak… Ritkán fordul elő velem, hogy körülöttem forogjon a világ, kicsit meglepő, nagyon kedves és örökre szívet melengető érzés. Szóval betöltöttem a negyvenet, szép kerek, és mondhatom, soha nem fogom elfelejteni!

Erről az érzésről, ezekről a pillanatokról készítettem az inspirációs oldalamat. Ehhez pedig az is hozzátartozott, hogy a klubon készült alapot használjam fel, mert hogy ott indult az egész 🙂

 

feb1-1

 

feb1-2

 

feb1-3

 

(az instax gépért ezer hála és köszönet, Sophie! – a szerk)

 

És a betűk:

S: stencileztem, bár a nagyját visszaszedtem, mert nagyon elvitte a fókuszt. Ez volt az egyetlen, amit nem tettem volna, ha nem erre a kihívásra készül az oldal.

C: került rá cím, címke és cérna is

R: rengeteget ragasztottam és repesztettem is

A: alapkartont és aranyat használtam

P: papírok, jó sok, papírvirág, pékzsineg és pompon

B: betűmatricát tettem, de végül csak az I am maradt fent és bélyegeztem

O: oldalt készítettem, organzaszalagom is van, és nagyon sokszor használtam az ollót

L: gyakorlatilag lifteltem, mert az elrendezést, és magát az öltetet, hogy egy szalag vagy zsinór van keresztülhúzva az oldalon, sok  alkotáson látni, én is sokat megnéztem a Pinteresten. De kiemelném Tihany Tamara “Beautiful” alkotását, sok nagyszerű ötletet kaptam tőle.

T: tintáztam, téptem, tekertem, van toll és tüll is.

 

A kihívás szabályai:

  • A kihívásra készült alkotásokat 2017.02.25-ig várjuk a csapat@scrapbolt.hu címre
  • Nevezhetsz bármilyen scrapbooktechnikával készült alkotással, amely megfelel a kihívás feltételeinek.
  • Eddig máshol még nem publikált alkotásokat várunk, és kérünk, hogy Te is csak 2017.02.25-e után tedd művedet nyilvánossá.
  • Ha az oldalad liftelés, vagy más alkotó műve insprált, mindenképpen tedd közzé, vagy utalj rá.
  • Lehetőséget biztosítunk, azaz meghívjuk a Hónap Kedvenc Alkotóját, hogy a következő hónapban legyen vendég csapattag, és a blogon megmutathatja több alkotását. A Hónap Kedvenc Alkotója abban a hónapban a kihívásban nem vehet részt.
  • Csak 1 db fotót küldj, amely 1000 pixelnél nem szélesebb. Ha olyan az alkotás, külön jelezzük, hogy két fotót kérünk róla. (Ha nem tudod átméretezni a képet, az sem baj.)
  • 2017.02.26-án feltöltjük a képeket a Facebook oldalunkon egy albumba, ahol egymás alkotásait meg lehet nézni.
  • A nyertest sorsolással választjuk ki a random.org segítségével. Nincs lájkgyűjtés.
  • A zsűri sem marad tétlen: az alkotások közül kiválasztjuk az első hármat, melyek nagyobb eséllyel indulnak a sorsoláson. Az első helyezett 4x, a második 3x, a harmadik 2x kerül a virtuális kalapba, mindenki más egyszer. Ebből a kalapból sorsolunk a végén. A zsűri által választott alkotás nyeri a Hónap Kedvenc Alkotója címet.
  • Eredményhirdetés 2017 március első napjaiban.

 

Sok a szabály, sok a feltétel, viszont az ajándék mindent megér! Lássuk csak!!

tádáámmm:

A My Mind’s Eye legújabb kollekciójából, az aranyfóliás In Bloom-ból egy hatos papírtömb és egy imádnivaló kivágatcsomag!

Hajrááá!!

 

SBC_mme-blm010  SBC_mme-blm015

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.