05 (1) ki

A kreativitás szépsége – Marika vendégalkotása

május 14, 2021 6:53 de. | Közzétette | Hozzászólás

Áprilisban is remek alkotások születtek a kihívásunkra. Most Marikának, egyik (igen egyik, mert három! is van <3) Áprilisi Kedvenc Alkotónk inspirációját nézhetitek és olvashatjátok. Olvassátok is, hisz rengeteg csodás élményt oszt meg mindig velünk. Ez a mostani eddig neki a leglegleg. Érdekes, izgalams!kedvenc-alkoto-2021-04-v3

“A májusi kihívásra egy egyszerű art journal oldalt készítettem, és egy olyan fotó került rá, amelyen az első vászonképemen dolgozom.

No, és hol történt mindez? Elárulom, Balin.

Átnéztem az összes fényképemet, ami illet a kihívás témájához, de végül erre esett a választásom. Izgalmas, érdekes volt a történet a fénykép mögött, és gondoltam ezt megosztom itt a csoportban.

Egy Balin élő festőművész vezette a workshopot, és a fő téma, ami az alkotáshoz kötődött az egyensúly megteremtése, a ballance. Ez egyébként is nagyon jellemző az ott élő emberekre, mert minden helyzetet el tudnak fogadni: rossz nélkül nincs jó, sötétség nélkül nincs világosság, hideg nélkül nincs meleg. A sor folytatható lenne, de nyilván tudjátok miről szól az egyensúly.

Csak pár szót még a workshopról, mert elég érdekes volt. Mindenki kapott egy azonos méretű vásznat és középen volt négy színű festék: piros, sárga, fekete és fehér. Mindenki annyit vett az egyes színekből, amennyit jónak ítélt meg. Elkezdtük az alkotást, majd néhány perc után tovább adtuk a sajátunkat és mi is megkaptuk a szomszéd vásznát. És folytattuk az általa elkezdett munkát, és ez így ment mindaddig, amíg körbeért a vászon, és mindenkihez visszajutott a sajátja. Hihetetlen alkotások születtek. Megmutatom az enyémet, és egy fotót a teljes elkészült képekről. Fantasztikus élmény volt.

És kicsit ez a régebbi élmény motiválta az art journal elkészítését is. Az járt a fejemben, hogy igyekszem figyelni az egyensúlyra, a viszonylag kevés színhasználatra. Nem tudom ez mennyire sikerült.

Így készült: Az alapot jól bevizeztem, hogy az akvarell festéket tudjam folyatni a papíron, könnyebb legyen dolgozni vele. Száradás után stencileztem, de nem a klasszikus értelemben, hanem csak distress-el vittem fel a motívumokat. Pár díszítő is került rá, és végül firkálás és festékezés.

Kedvet kaptam ezeknek a fotóknak a feldolgozásához, lehetséges, hogy készítek még egy albumot is.

Remélem adtam néhány ötletet a havi kihívás elkészítéséhez. Alkotásra fel!”

1 32

scrapbolt logo 1024x1024px eredeti

Facebook |Instagram | Scrapbook | Silhouette | Sizzix | Hírlevél

Ha érdekel a scrapbook vagy nem tudod, hogy kezdj hozzá, esetleg megmutatnád alkotásaid,
nézz be a Scrapkuckóba, ahol öröm az alkotás! Vár szeretettel egy baráti közösség!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.