OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Márciusi kihívás – Színek játéka (avagy macaron álom)

március 1, 2017 8:48 de. | Közzétette | Hozzászólás

Először is szeretnék itt  is gratulálni a februári kihívás nyertesének.  Kedvenc alkotónk ebben a hónapban Szántó-Horváth Zsanett, szépséges oldalával elbűvölt minket ! A szerencse pedig Dömötör Petrának kedvezett, Ő viheti haza a szépséges papírtömböt, és vágatokat. Szeretettel gratulálunk!

 

Nagyon sok volt ezen a télen a szürkeség, a nagyon hideg! Már nagyon elég belőle, és azt érezzük, hogy színekre van szükségünk. Igen a színek körülöttünk terápiaként is működnek. Kicsit hosszabb leszek talán most, elsősorban azért, hogy meggyőzzelek benneteket.
Mood boardot hoztam márciusi kihívásként, de nagyon ütőset! Igen ez most valóságos kiugrás nekem a komfortzónámból, de szükségünk van rá! Tudom, elfogadom, és továbbadom.
Mutatom a táblát, és még a színek jelentéséről is írok pár sort.

page

 

A lényeges színek a táblán : rózsaszín, lila, sárga, türkiz. Ezek a színek és árnyalataik. Miért van rájuk szükségünk? Mit is jelentenek?

Rózsaszín  jelentése: rózsaszínben látni a világot. Feltétel nélküli szeretet, női megérzés, gondoskodás; együttérzés, törődés önmagunkkal is. Egyensúly a szeretet nyújtásában és elfogadásában, melegséget visz az életbe. Nyugodt, tiszta lelkű, művészi beállítottságú emberek kedvelik ezt a színt.  A félelem ellenszere, megnyugtatást, gyengédséget ad, csillapítja a szeretet- és önbizalomhiányt, valamint az agresszivitást. A rózsaszín elutasításával önbizalomhiány, túlzott ragaszkodás, agresszivitás léphet fel, viszont  sok rózsaszín sebezhetővé, kiszolgáltatottá tesz.

Lila jelentése:  megvilágosodás, misztika, spiritualitás, átváltozás. A gyógyításra, szolgálatra, vezeklésre született emberek színe. A magasabb szellemi beállítottságúak, spirituális vonzódásúak, a felszabadult, megvilágosodott emberek szeretik, lila a tudatalatti, a titkok színe.  Önállóság, lelkünk női (kék) és férfi (piros) oldalának egyensúlyba hozása, gondolati megtisztulás a jobb és bal agyfélteke kiegyenlítődése által.

Sárga jelentése: életerő, egészséges életmód, értelem, elért tudás, boldogság. A személyiség kibontakozása, akarat, önállóság, hatalom. Ez a szín áll legközelebb a napfényhez, nap jellegű természete révén meleget, lelkesedést, életet adó erőt sugároz. Az apa szimbóluma, a tanítók színe. Vidámság, nevetés, megelégedettség, kíváncsiság, nyitottság az újra, a változásra. Művelt, értelmes, bölcs, nyílt, derűs, öntudatos, optimista emberek kedvelik ezt a színt.

Türkiz jelentése:  kapcsolattartás, tömegkommunikáció, művészetek és más kifejezési módok: tánc, zene, reklám, média, számítógép.  Az új évezred kommunikációja. Médiával, számítógéppel foglalkozók, műszaki találmányok iránt vonzódók, művészi hajlammal, jó nyelvérzékkel rendelkezők szívesen választják ezt a színt. Érzékenység, megérzés, érzéseinkre (intuícióinkra) való hagyatkozás, érzelmesség. Aki ezt a színt választja, azt mondja ki, amit érez és nem azt, ami helyénvaló lenne.

 

A KIHÍVÁS FELTÉTELEI:

12×12 “ oldalt kérünk készíteni.
A tábla HANGULATA legyen a lényeg, és minden szín felhasználása, persze a mennyiség lehet eltérő,  technika mindegy. (lehet festeni, lehet papírokat háttérnek ragasztani, lehet virágokkal, bármilyen módon) A fekete és fehér szín természetesen használható, ezek kiegészítő színek .
Az egyetlen kikötés még ezenkívül, hogy a fotó valamilyen ÜNNEPHEZ  kapcsolódjon (születésnap, évforduló, farsang, baráti találkozó, bármi amit ünnepnek ítélünk, mert számunkra fontos, és egyedi)

Megmutatom az inspirációs oldalamat, és a végén egy montázsban a tábla mellé teszem, ott jól látszik a hangulat harmóniája.(nálam az arany jelenti a sárgát, ezt mindenkinél elfogadom )

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
hasonlító

 

 

A kihívás szabályai:

  • A kihívásra készült alkotásokat 2017.03.25-ig várjuk a csapat@scrapbolt.hu címre
  • Eddig máshol még nem publikált alkotásokat várunk, és kérünk, hogy Te is csak 2017.03.25-e után tedd művedet nyilvánossá.
  • Ha az oldalad liftelés, vagy más alkotó műve insprált, mindenképpen tedd közzé, vagy utalj rá.
  • Lehetőséget biztosítunk, azaz meghívjuk a Hónap Kedvenc Alkotóját, hogy a következő hónapban legyen vendég csapattag, és a blogon megmutathatja több alkotását. A Hónap Kedvenc Alkotója abban a hónapban a kihívásban nem vehet részt.
  • Csak 1 db fotót küldj, amely 1000 pixelnél nem szélesebb. Ha olyan az alkotás, külön jelezzük, hogy két fotót kérünk róla. (Ha nem tudod átméretezni a képet, az sem baj.)
  • 2017.03.26-án feltöltjük a képeket a Facebook oldalunkon egy albumba, ahol egymás alkotásait meg lehet nézni.
  • A nyertest sorsolással választjuk ki a random.org segítségével. Nincs lájkgyűjtés.
  • A zsűri sem marad tétlen: az alkotások közül kiválasztjuk az első hármat, melyek nagyobb eséllyel indulnak a sorsoláson. Az első helyezett 4x, a második 3x, a harmadik 2x kerül a virtuális kalapba, mindenki más egyszer. Ebből a kalapból sorsolunk a végén. A zsűri által választott alkotás nyeri a Hónap Kedvenc Alkotója címet.
  • Eredményhirdetés 2017 április első napjaiban.

 

Az ajándék a nyertes alkotónak, egy csoda! Stílszerű 12×12″ album – na milyen szinű ? – természetesen PINK,  műbőr album a Simple Stories-tól.

 

17022105_1407665935939939_9053067896113717903_n

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.