Scrapbook papírok, kartonok

november 20, 2009 2:25 du. | Közzétette | Hozzászólás

Alapvetően kétfajta papír kell egy albumlaphoz.

Egy szép Bazzill karton

Egy szép Bazzill karton.

Az alap egy vastagabb, jobb tartású: karton (cardstock). Nem olyan vastag, mint amilyen elsőre a karton szóról az embernek eszébe jut (legalábbis nekem). Többnyire egyszínű, az egyik felületén texturált papír. Persze itt sem minden karton egyforma, vannak különleges, pl. textil, bőr hatású kartonok is. Ha ilyet sikerül vennünk, nehogy eltakarjuk teljesen, hagyjuk érvényesülni!

Érdekes Sassafrass Lass papír, alján külön felhasználható díszítócsíkkal

Érdekes Sassafrass Lass papír

A másik a scrapbook papír. Ez a papír is vastagabb, mint egy átlag papír (mint pl. fénymásolókban, nyomtatókba használtak). Nagyon sokféle változatban kapható, nem is könnyű választani, extrább változatuk kétoldalas, így mindkét oldalt fel lehet használni. Ilyenkor a hátoldal sokszor egyszínű, a mintás oldallal harmonizáló, de van, hogy az is mintás, mint ennél a Sassafrass papírnál is. Ennek különlegessége az alján lévő díszítőcsík, amit a papírról leválaszthatunk és külön is felhasználhatunk.

A papírok kiválasztása már rögtön gondot is okoz nekem. Nézegettem jópár elkészült scrapbook lapot, és bizony azok szépek, amik színekben jól sikerültek. De ez előre nem megmondható, hogy majd a fényképekhez milyen lap is lesz jó. Azt gondolom, ez az, amit sokat kell tanulni, sokat kell próbálkozni. Na de akkor milyen papírt is vegyek? Vagy a fényképeket igazítsam? Vagy??? Lehet, hogy inkább csinálok egy csomó képeslapot, csak legyen kinek elküldeni! 😀

(Észrevettem, hogy időnként keverem a papír, lap, oldal fogalmakat a bejegyzésekben. Ha lapot írok, azon az elkészült dolgot értem általában, de időnként előfordul, hogy papír helyett is lapot írok. Igyekszem figyelni…)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.