PSX_20210131_230557-down ki

Snow Day!

február 5, 2021 11:46 de. | Közzétette | Hozzászólás

Sziasztok, Piroska vagyok és ma egy téli scrapbook oldalt hoztam Nektek. Idén eddig nem sok hó esett Budapest belvárosában, és főleg nem maradt meg estére vagy a hétvégére, ezért egy két évvel ezelőtti fotóból készítettem most oldalt. Annyira vicces rajta a kislányom, hogy mindenképp megérdemel egy nagy oldalt is (Travellers Notebook-ban már akkoriban megörökítettem az élményt).

Az oldalhoz a Simple Stories Winter Cottage kollekcióját használtam, ami fele részben karácsonyi kollekció, de téli témájú alkotásokhoz is remekül használható. A kiindulási pontom a You Melt My Heart chipboard keret volt, amibe egy 10×15 cm-es fotó került. Általában 3”x4” inches fotót használok az oldalaimon, így úgy éreztem, szinte tele az oldal 😛

Ahogy nézegettem a 12”-es készlet papírjait, láttam, hogy a sötétszürke hópelyhes papír nagyon jól kiemeli a keret púderszínét. Viszont egy az egyben túl sötétnek találtam volna az oldalt, ezért levágtam belőle egy 6”-es csíkot, és egy fehér alapkartonra helyeztem úgy, hogy a bal oldalon egy 2”, a jobb oldalon pedig egy 4” széles fehér sávot kapjak. Ez a fehér sáv jól kifejezi a hó témát is.

A fotón és a kereten megtalálható színeknek megfelelő papírokból a Sizzix-em segítségével hópelyheket vágtam ki, itt simán felhasználható volt a piros Merry feliratos papír is, hisz a kivágaton úgysem olvasható belőle semmi. A hópelyheket részben a szürke sáv széle alá, illetve rá ragasztottam. Mivel a nagy fénykép miatt az oldal bal oldala túl hangsúlyos lett, a jobb sávban helyeztem el a címet, és hópelyhekkel és különböző matricákkal díszítettem a cím körüli részt.

A Winter Cottage kollekció többféle matricát is tartalmaz: a 12”-es kollekcióhoz jár egy 12”-es matricaív (ami külön is megvásárolható a boltban), valamint egy matricakönyv is. Ezt különösen ajánlom, hisz itt mintákat, betűket és szócímkéket is kapunk egyszerre. Néhány kivágatot is felhasználtam a Journal kivágatok közül. Jobb oldalra került a komment is.

Végezetül enamel pöttyökkel díszítettem az oldalt. Viszonylag gyors, egyszerű oldal lett a végeredmény. Amire nagyon figyeltem a díszítőelemek elhelyezésénél, az az, hogy meglegyen az ún. vizuális háromszög és az egyensúly az oldalon.

Remélem, tetszik, és kedvet hoztam Nektek a Simple Stories Winter Cottage kollekciójához, mely még kapható a ScrapBolt webáruházban.

PSX_20210131_230557-downPSX_20210131_230737-downPSX_20210131_230833-downPSX_20210131_230940-downPSX_20210131_124151-down

blogba-nevkartyak-piroska

Facebook    |   Instagram    |    Scrapbook    |    Silhouette    |    Sizzix    |    Hírlevél

Ha érdekel a scrapbook vagy nem tudod, hogy kezdj hozzá vagy megmutatnád alkotásaid, nézz be a Scrapkuckóba,
ahol öröm az alkotás!
 Vár szeretettel egy baráti közösség!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.